Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 oct 2017 - Anul XXII, nr. 231 (6647)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Din cauza lucrărilor de termoficare

Peste 900 de apartamente din Suceava nu beneficiază încă de căldură

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Chiar dacă societatea de termoficare a Sucevei a pornit furnizarea căldurii în toate cartierele municipiului, de săptămâna trecută, sunt încă un număr mare de familii – aproximativ 900, în ale căror locuinţe caloriferele au rămas în continuare reci, iar apa caldă este doar ceva la care tot speră.

Asta deoarece lucrările de termoficare demarate în vară în trei zone ale Sucevei, în Zamca, Obcini şi Centru, nu sunt încă finalizate, principala cauză fiind lipsa fondurilor necesare, după ce banii promişi de la Guvern – 7 milioane de lei, aprobaţi inclusiv în acte de multă vreme, nu au mai ajuns deloc la Suceava.

Drept urmare, lucrările începute s-au executat doar parţial în Zamca şi Obcini, iar acum se trage tare pentru efectuarea racordurilor necesare furnizării energiei termice celor aflaţi în zonele afectate.

„La termoficare nu au mai venit banii de la Guvern, nu ştiu dacă îi vom mai vedea... Constructorul a făcut aşa cum am stabilit în urmă cu două săptămâni, când am cerut ca până la 15 octombrie să se facă ce trebuie încât să putem da căldură şi apă caldă şi celor din zonele afectate de lucrări”, a spus primarul Ion Lungu la comandamentul de marţi dimineaţă.

„Am promisiunea constructorului că joi, pe 12 octombrie, va finaliza lucrările, inclusiv racordurile în Obcini, iar în Zamca, ramurile 2 şi 3. Acolo se va mai lucra încă o săptămână pe ramura 1, după cum spune constructorul. Asta este situaţia. Ne ţinem de ei, îi presăm să facă lucrarea cât mai rapid”, a continuat edilul sucevean.

Astfel, dacă aşteptarea va lua sfârşit în câteva zile pentru cei din Obcini şi o mare parte din locuitorii racordaţi la Zamca 4, în cazul altora răbdarea le va fi pusă la încercare încă o săptămână şi ceva, până când vor fi făcute racordurile necesare într-o zonă unde traseul conductelor s-a blocat din cauza garajelor „răsărite” printre blocuri.

O problemă gravă o reprezintă şi aducerea la starea iniţială a străzilor afectate, care nu mai este posibilă anul acesta.

„Puţin probabil să se mai asfalteze ceva anul acesta, pentru că nu sunt fonduri, iar de vor veni, s-ar putea să fie prea târziu să mai putem face ceva. Important este să facem aceste străzi cât de cât circulabile în această iarnă. De aceea am cerut să se facă completarea cu balast acolo unde s-a făcut aducerea la starea iniţială, pentru că au fost ploi abundente, s-a mai lăsat pământul, să cilindreze din nou, să se poată circula cât de cât în condiţii normale”, a spus edilul sucevean, după discuţiile de marţi dimineaţă cu reprezentanţii Consix Bucureşti, firma care execută lucrările de termoficare rămase doar cu promisiuni de finanţare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 900 de apartamente din Suceava nu beneficiază încă de căldură.
 Vizualizări articol: 1833 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 900 de apartamente din Suceava nu beneficiază încă de căldură0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei