Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 oct 2017 - Anul XXII, nr. 231 (6647)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Condamnări definitive

Cinci indivizi care au atacat şi tâlhărit bătrâni în case vor sta după gratii între 3 şi aproape 7 ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cinci indivizi de etnie romă din Pătrăuţi, judecaţi pentru fapte foarte grave, tâlhărirea unor bătrâni în case, cu un mod de operare foarte violent, au primit condamnări definitive într-un prim dosar în care au fost judecaţi. Cei cinci au primit între 3 ani şi 6 ani şi 8 luni de închisoare, pentru două dintre fapte, comise pe raza de competenţă a procurorilor din municipiul Suceava.

Patru dintre membrii grupării mai au condamnări, şi mai grele, stabilite de magistraţii de la Câmpulung Moldovenesc, însă în acel dosar pedepsele nu sunt definitive.

 

Bătrâni atacaţi noaptea în case, legaţi şi bătuţi

Gruparea de tâlhari a avut un mod de operare violent. Victimele au fost bătrâni neputincioşi, unii cu handicap, care erau atacaţi pe timp de noapte în case. Bătrânii care s-au opus şi nu au vrut să spună unde îşi ţin economiile au fost legaţi şi bătuţi. Anterior, bătrânii erau căutaţi de femei care cerşeau, pe timp de zi, şi care observau dacă aceştia au economii şi unde le ţin. 

Faptele pentru care au fost trimişi în judecată inculpaţii în cele două dosare au fost comise la Câmpulung Moldovenesc, Fundu Moldovei, Bosanci şi Comăneşti. Un alt dosar este la Botoşani.

La această din urmă faptă, pe fondul violenţei s-a ajuns şi la o tâlhărie urmată de moartea victimei, pentru care unul dintre inculpaţi a primit 14 ani de închisoare cu executare.

Prin sentinţa de acum două zile a Curţii de Apel Suceava, Gheorghe Zobar Stan a primit 6 ani şi 8 luni de închisoare, Constantin Abel Cherar, 4 ani de închisoare, Costel Tocan, 5 ani, 4 luni şi 380 de zile de închisoare, Claudiu Hariga, 4 ani de închisoare, şi Tiberiu Ionatan Hariga, 3 ani de închisoare.

Patru dintre membrii grupării, între care se găsesc şi dintre cei amintiţi mai sus, au primit pedepse între 5 şi 9 ani de închisoare cu executare pentru faptele din zona Câmpulung Moldovenesc. În acest dosar, verdictul final urmează a fi dat tot de Curtea de Apel Suceava.

 

Condamnat la 14 ani de închisoare, pentru tâlhărie urmată de moartea victimei, dar scăpat printre degete

Majoritatea inculpaţilor pentru aceste fapte de tâlhărie se află în arest preventiv din luna septembrie a anului trecut. 

Paradoxal, excepţie face Marian Costel Stan, condamnat definitiv la 14 ani de închisoare cu executare pentru tâlhărie urmată de moartea victimei.

În luna aprilie 2016, un bărbat de 66 de ani, din Corni – Botoşani, a fost găsit mort în curtea locuinţei sale, cu leziuni prin agresiune. Din cercetări a rezultat că bărbatul a surprins doi indivizi din Pătrăuţi la furat, iar unul dintre aceştia l-a lovit cu un obiect contondent în cap, leziunea fiindu-i fatală. În acest dosar au fost trimişi în judecată Marian Costel Stan, ca autor al loviturii fatale, şi Costel Tican, complice, cel care a primit5 ani, 4 luni şi 380 de zile de închisoare în dosarul finalizat acum două zile.

Marian Costel Stan a fost însă pus în libertate la un moment dat, pe parcursul procesului, iar ulterior a fost dat în urmărire generală, fugind din ţară. La momentul în care decizia de condamnare la 14 ani de închisoare a rămas definitivă, individul nu a mai fost de găsit.

Având în vedere că majoritatea inculpaţilor sunt judecaţi în câte două sau trei dosare pentru fapte de tâlhărie calificată, pedepsele vor fi contopite, urmând a rezulta probabil sentinţe foarte grele, în raport cu gravitatea infracţiunilor de altfel.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cinci indivizi care au atacat şi tâlhărit bătrâni în case vor sta după gratii între 3 şi aproape 7 ani.
 Vizualizări articol: 1648 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Cinci indivizi care au atacat şi tâlhărit bătrâni în case vor sta după gratii între 3 şi aproape 7 ani4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei