Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 oct 2017 - Anul XXII, nr. 231 (6647)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Rădăuţi

Căminul pentru persoane vârstnice s-a mutat într-un imobil nou, finanţat de Holzindustrie Schweighofer

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Noua clădire a Căminului pentru persoane vârstnice din municipiul Rădăuţi, în construcţia căreia compania Holzindustrie Schweighofer a investit peste 700.000 de euro, a fost inaugurată ieri în cadrul unei festivităţi la care au participat reprezentanţi din administraţia publică, oameni de afaceri, şefi de instituţii publice şi personalităţi din municipiul şi zona Rădăuţi. Festivitatea a debutat cu un moment de binecuvântare oficiat de Arhimandritul Iustin Dragomir, stareţul Mănăstirii Bogdana din Rădăuţi, împreună cu preotul Aurel Iştoc, paroh al Bisericii romano-catolice. Gerald Schweighofer, finanţatorul centrului, a tăiat panglica de inaugurare alături de prefectul judeţului Suceava, Mirela Adomnicăi, primarul municipiului Rădăuţi, Nistor Tatar, şi directorul Direcţiei de Asistenţă Socială din Primăria Rădăuţi, Marinela Mironescu.

Gerald Schweighofer a declarat: „Ajutorarea persoanelor aflate în nevoie a fost dintotdeauna una dintre preocupările mele personale, şi astfel a devenit şi o componentă principală a programului de responsabilitate socială derulat de Holzindustrie Schweighofer. Sunt bucuros că putem sprijini comunitatea din Rădăuţi. Să oferim un sentiment de siguranţă oamenilor, să ştie că la bătrâneţe există un loc unde pot fi îngrijiţi atunci când nu mai au posibilitatea să o facă singuri, este măsura umanităţii noastre. Este o obligaţie morală şi un angajament asumat”.

 

40 de persoane vor beneficia de serviciile centrului şi ale personalului specializat

Holzindustrie Schweighofer a oferit pentru întreaga construcţie, precum şi pentru utilarea bucătăriei şi a spălătoriei, peste 733.000 de euro. Din Austria, de la spitalele Wilheminenspital şi Kardinal Schwarzenberg Klinikum au fost aduse paturi şi noptiere, iar transportul echipamentelor până în România a fost asigurat pro-bono de compania de logistică DB Schenker.

Christian Rankl, de la DB Schenker, a precizat: „Suntem mândri să contribuim la acest proiect care va aduce sprijin şi condiţii de viaţă mai uşoare celor care au nevoie cel mai mult.” Moderna clădire de pe strada Frâncei din Rădăuţi are 20 de camere cu două paturi şi baie şi include spaţii pentru cabinete medicale, birouri, o bucătărie complet utilată, sală de mese, spălătorie şi alte spaţii administrative, condiţii în care 40 de persoane vor beneficia de serviciile centrului şi ale personalului specializat.

Alături de Centrul Social „Maria Ward”, Căminul pentru persoane vârstnice este un alt proiect de mare anvergură finanţat în Rădăuţi de Holzindustrie Schweighofer. Pe lângă acestea, compania s-a implicat de-a lungul timpului în numeroase alte proiecte sociale, de educaţie, sănătate şi mediu, sprijinind cu precădere comunităţile în care îşi desfăşoară activitatea economică. În ultimii şapte ani au fost investiţi în acest sens peste 5,7 milioane de euro. Compania va asigura în acest sezon rece, pentru al doilea an la rând, încălzirea Spitalului de Boli Cronice din Siret şi va oferi, pe durata anului universitar 2017-2018, burse de studiu în valoare de 8.000 de lei fiecare pentru şase studenţi eminenţi de la Facultatea de Silvicultură din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava. De asemenea, recent, Grupul Schweighofer a anunţat demararea programului de împădurire „Pădurea de Mâine”, ce vizează plantarea a un milion de puieţi pe terenuri forestiere cu dificultăţi de regenerare.

 

Divizia industrială a grupului Schweighofer operează trei fabrici de cherestea şi două fabrici de panouri din lemn masiv în România

Grupul Schweighofer îşi are rădăcinile într-o afacere de familie cu peste patru sute de ani de experienţă şi tradiţie în prelucrarea lemnului. În prezent, Grupul este activ în primul rând în industria prelucrării lemnului, dar desfăşoară activităţi şi în silvicultură, producţia de energie verde din biomasă şi imobiliare. Divizia industrială a grupului Schweighofer operează trei fabrici de cherestea şi două fabrici de panouri din lemn masiv în România şi o fabrică în Germania. Grupul are un rol important în industria europeană de prelucrare a lemnului, angajând în prezent aproximativ 3.500 de angajaţi. Holzindustrie Schweighofer exportă produse cu valoare adăugată mare în peste 70 de ţări din întreaga lume.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Căminul pentru persoane vârstnice s-a mutat într-un imobil nou, finanţat de Holzindustrie Schweighofer.
 Vizualizări articol: 3697 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 5 voturi
Căminul pentru persoane vârstnice s-a mutat într-un imobil nou, finanţat de Holzindustrie Schweighofer2.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei