Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 oct 2017 - Anul XXII, nr. 228 (6644)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

10 pe linie

Directori de „Foarte bine”, în toate şcolile din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Directorii de şcoli din judeţ au fost apreciaţi la superlativ de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, aceştia fiind notaţi cu 10 pe linie pentru modul în care au administrat şcoala în anul şcolar 2016-2017.

IŞJ Suceava a tras linie peste activitatea celor 283 de directori (213 directori plini şi 70 de directori adjuncţi), fiecare primind calificativul „Foarte bine”, potrivit insp. Cezar Anuţei, purtător de cuvânt în cadrul instituţiei. Notele bune le dau acestoraposibilitatea de a-şi continua mandatul, dar şi de a aspira la funcţii sau sporuri pentru care calificativul maxim este o condiţie obligatorie.

Managerii au primit puncte pentru activitatea din anul şcolar trecut, în funcţie de cum au îndeplinit anumite criterii de performanţă din mai multe domenii (organizarea/conducerea/coordonarea activităţilor unităţii de învăţământ, motivarea/antrenarea personalului din subordine, monitorizarea/evaluarea/controlul activităţilor din unitatea de învăţământ, relaţii de comunicare, pregătire profesională). Toţi managerii au primit peste 86 de puncte, de unde a şi rezultat calificativul de „Foarte bine”.

Într-o primă fază a evaluării, managerii au pregătit un raport de autoevaluare şi şi-au dat singuri calificative, în funcţie de cum s-au descurcat la şefia şcolilor.

Pe baza fişelor de evaluare, a rapoartelor argumentative şi a rapoartelor de etapă, fiecare director a primit o notă finală.

Pentru evaluarea activităţii manageriale, perioada minimă de ocupare a funcţiei de conducere este de 90 de zile calendaristice, a mai specificat Anuţei.

Cei care urmează la notare sunt inspectorii şcolari din cadrul IŞJ Suceava, precum şi inspectorii şcolari adjuncţi şi inspectorul şcolar general. Aceştia din urmă sunt evaluaţi de Ministerul Educaţiei.

Anul 2016-2017 a fost unul tumultuos pentru cei cu funcţii de conducere.

După opt ani în care nu s-au mai organizat concursuri, iar posturile de directori din şcoli au fost ocupate doar prin delegare, în funcţie de interesele politice, Ministerul Educaţiei a organizat, în sfârşit, concurs pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar.

 

Note maxime, an de an

La evaluarea din 2016, cu excepţia a trei directori, aproape toţi cei 300 de manageri şcolari (inclusiv adjuncţi) au primit calificativul maxim „Foarte bine”.

Nu au luat premiul I cu coroniţă, ci doar calificativul „Bine”, directorii şcolilor gimnaziale din Salcea, Ulma şi directorul Liceului Tehnologic „Vasile Cocea” Moldoviţa. Reprezentanţii IŞJ Suceava au motivat depunctarea acestora din cauza unor „disfuncţii sesizate în desfăşurarea şi organizarea examenelor naţionale, în elaborarea şi structurarea documentelor manageriale şi în administrarea şcolilor”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Directori de „Foarte bine”, în toate şcolile din judeţ.
 Vizualizări articol: 3726 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 5 voturi
Directori de „Foarte bine”, în toate şcolile din judeţ2.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei