Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 oct 2017 - Anul XXII, nr. 228 (6644)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Probe „la cald”

Căldura a ajuns în locuinţele a mai mult de două treimi din suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Caloriferele unui număr tot mai mare de suceveni racordaţi la sistemul centralizat de termoficare au început să se „dezmorţească”, ca urmare a efectuării de către Thermonet a probelor „la cald”.

„În prezent sunt alimentate cu energie termică 34 de puncte termice din municipiul Suceava, iar sâmbătă şi duminică vom finaliza lucrările de pornire a furnizării căldurii la toate punctele termice, mai puţin Zamca 4 şi Obcini 4, la care lucrează încă cei de la Consix Bucureşti, în cadrul proiectului de modernizare a reţelelor de termoficare. Sperăm să ne fie predate cele două puncte termice cât mai curând, pentru a putea începe şi acolo furnizarea căldurii”, a spus directorul Thermonet Suceava, Mugur Corlăţan.

Un amănunt interesant, subliniat de primarul Ion Lungu, este că în municipiul Suceava sunt în total 49 de puncte termice, din care mai mult de jumătate sunt automatizate, încât furnizarea căldurii se face în funcţie de temperaturile exterioare, în funcţie de necesităţi, în baza unor parametri calculaţi de specialişti. Tocmai de aceea, la aceste puncte termice caloriferele s-au şi încălzit prima oară, în nopţile friguroase de la început de octombrie.

Pentru o bună parte din căldura furnizată în aceste zile nu se plăteşte, cât timp nu sunt atinşi anumiţi parametri stabiliţi, pentru că nu se înregistrează pe aparatele de contorizare.

 

Avarii la pornirea furnizării căldurii

Lucrările de pornire a furnizării căldurii durează în fiecare an câteva zile, deoarece se execută etapizat, pe zone, pentru că, din cauza presiunii mari a apei fierbinţi introduse în conducte, există un risc foarte mare de producere de avarii.

Chiar şi aşa, printr-o umplere etapizată, reţelele de distribuţie tot mai cedează pe alocuri, unde vechimea lor sau influenţa unor factori exteriori îşi spun cuvântul.

Tocmai de aceea, în cursul zilei de ieri au fost demarate lucrările de remediere a patru avarii, din care două ceva mai mari, în George Enescu şi la Gara Burdujeni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Căldura a ajuns în locuinţele a mai mult de două treimi din suceveni.
 Vizualizări articol: 2328 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Căldura a ajuns în locuinţele a mai mult de două treimi din suceveni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei