Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 oct 2017 - Anul XXII, nr. 228 (6644)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pe parcursul lunii octombrie

Circa 3.000 de vulpi din judeţul Suceava sunt vaccinate împotriva turbării

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Campania de vaccinare antirabică aeriană şi manuală a vulpilor, care a debutat la începutul lunii, va continua până în data de 1 noiembrie a.c.. Directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava, dr. Ioan Corduneanu, a informat, ieri, că acţiunea de distribuire a momelilor se desfăşoară atât aerian, cât şi manual.

Medicul veterinar a spus că zborurile necesare pentru desfăşurarea acţiunilor de vaccinare vor fi efectuate de pe Aeroportul laşi, DSVSA Suceava urmând a fi anunţată când acestea vor avea loc. În această perioadă, momeli vaccinale vor fi distribuite şi manual, la vizuină, împreună cu gestionarii fondurilor de vânătoare din judeţ. Potrivit şefului DSVSA, populaţia de vulpi din judeţul Suceava numără aproximativ 3.000 de exemplare. Manual, vor fi distribuite 2.500 de doze de vaccin antirabic în momeli vaccinale. “Programul de vaccinare antirabică a vulpilor se desfăşoară în conformitate cu Programul strategic al României de supraveghere, control şi eradicare a rabiei. Atenţionăm populaţia ca, în cazul în care sunt găsite momeli vaccinale intacte, acestea să fie lăsate în locul în care sunt găsite. În cazul în care acestea se află în zone în care sunt copii sau animale de companie, se protejează mâna cu o mănuşă sau pungă de plastic, se ia momeala şi se plasează într-o zonă împădurită”, a declarat dr. Corduneanu.

El a mai spus că la 45 de zile după finalizarea acestei campanii se vor organiza acţiuni de vânătoare la vulpe, pentru a se evalua eficienţa vaccinării prin determinarea markerului vaccinal.

Medicul veterinar a reamintit că vulpea reprezintă principalul rezervor de virus rabic, cel care produce rabia (turbarea). Virusul care provoacă această boală mortală este transmis la oameni şi animale prin muşcătura animalelor infectate şi atacă sistemul nervos. Programul de vaccinare antirabică orală pentru combaterea rabiei la vulpi şi la alte animale sălbatice are ca scop eliminarea sau reducerea difuzării bolii, atât la animalele sălbatice, cât şi la cele domestice. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Circa 3.000 de vulpi din judeţul Suceava sunt vaccinate împotriva turbării.
 Vizualizări articol: 2120 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Circa 3.000 de vulpi din judeţul Suceava sunt vaccinate împotriva turbării0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei