Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 oct 2017 - Anul XXII, nr. 228 (6644)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Invitaţi de Flutur

Mai mulţi investitori germani şi-au anunţat vizita în judeţul Suceava în luna noiembrie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O delegaţie a Camerei de Comerţ Româno-Germane şi investitori germani vor veni în luna noiembrie în Regiunea Nord-Est, în judeţele Suceava şi Iaşi, pentru o evaluare a posibilităţilor de dezvoltare a unor investiţii în această zonă. Anunţul a fost făcut vineri de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, preşedinte în exerciţiu al Consiliului Regional Nord-Est, după o întâlnire cu reprezentanţii Camerei de Comerţ a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din Bavaria. Flutur a spus că a avut o întrevedere de peste trei ore la Munchen, la sediul Camerei de Comerţ a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din Bavaria, cu oameni de afaceri, la care a participat şi preşedintele Camerei de Comerţ Româno-Germane, Sebastian Metz, în cadrul căreia a prezentat oferta Regiunii Nord-Est, iar fiecare judeţ component al regiunii şi-a prezentat oferta. Potrivit lui Flutur, Camera de Comerţ Româno-Germană împreună cu mai mulţi investitori germani va veni în luna noiembrie în regiune, la Suceava şi la Iaşi.

 

Oamenii de afaceri germani, interesaţi de Parcul industrial Siret şi de zonele cu domeniu schiabil

„Le-am prezentat materialele privind potenţialul zonei şi au avut foarte multe întrebări despre forţa de muncă. Dacă până acum era interesant în Ardeal, acum criza forţei de muncă din Ardeal îi face să se gândească să treacă Carpaţii. Rămâne problema numărul 1, cea a transportului de mărfuri pe autostrăzi. Au apreciat că sunt aeroporturi şi se pot deplasa, însă firmele care au pus întrebări despre regiunea noastră sunt în diverse domenii care au nevoie de drumuri rapide”, a spus Flutur. El a precizat că au fost interesaţi de oferta prezentată de investitori în industria alimentară,în industria textilă, IT-C, producerea de motoare, refaceri de monumente istorice sau producători de carcase şi motoare pentru utilaje de grădinărit. Totodată, Gheorghe Flutur a arătat că oamenii de afaceri germani au fost interesaţi de Parcul industrial Siret, în special în ceea ce priveşte forţa de muncă şi dacă pot aduce forţă de muncă din Ucraina sau Republica Moldova şi care este regimul persoanelor cu dublă cetăţenie, română şi ucraineană sau română şi moldovenească, dacă aceştia pot lucra în România.

 

Flutur: ”Am prezentat oferta noastră de produse bio şi am vorbit despre găsirea unei nişe pentru aceste produse pe piaţa germană”

„Am văzut un interes mare al firmelor din Germania legat de astfel de investiţii. Dar au vorbit în special de autostrăzi şi noi asta vom cere Guvernului când venim acasă: autostrăzi. E nevoie de autostrada est-vest pentru că Germania spune clar că economia e pe roţi, se învârte. Dacă ai autostrăzi, bine, dacă nu e mai greu. Au fost investitori care au zis că nu trebuie aşteptat să vină autostrada, ci să se lucreze în paralel cu investiţiile, astfel încât atunci când e finalizată autostrada să ai un picior pus deja”, a menţionat preşedintele CJ Suceava. El a mai declarat că a prezentat oferta turistică şi zonele care ar dori să intre în parteneriat, cum sunt zonele cu domeniu schiabil, cum sunt munţii Călimani şi Rarău şi zona Șaru Dornei-Vatra Dornei, dar că a prezentat şi oportunităţile de investiţii în staţiunile mici precum Cacica sau Suceviţa. „Am prezentat oferta noastră de produse bio şi am vorbit despre găsirea unei nişe pentru aceste produse pe piaţa germană, unde există o piaţă pentru asemenea produse”, a spus Flutur. Preşedintele CJ Suceava a mai declarat că oamenii de afaceri cu care a discutat au recunoscut că s-au oprit la Carpaţi, dar lipsa forţei de muncă îi face să se gândească la alte regiuni şi li s-a părut interesantă atitudinea foarte corectă a Regiunii Nord-Est, care este interesată de investiţii. Totodată, oamenii de afaceri s-au arătat interesaţi dacă în regiune există învăţământ dual, mai ales că în Bavaria Camera de comerţ a IMM-urilor se ocupă cu pregătirea pe meserii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mai mulţi investitori germani şi-au anunţat vizita în judeţul Suceava în luna noiembrie.
 Vizualizări articol: 2258 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Mai mulţi investitori germani şi-au anunţat vizita în judeţul Suceava în luna noiembrie2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei