Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 sep 2017 - Anul XXII, nr. 205 (6621)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Implicare

Ghiozdane şi rechizite oferite de poliţişti copiilor, la început de an şcolar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un nou an şcolar reprezintă pentru copii, profesori şi părinţi o nouă provocare, iar poliţiştii suceveni au fost şi în acesta an alături de cei care pornesc pe acest drum şi au nevoie de susţinere materială. În afară de entuziasm, curiozitate şi putere de muncă, şcolarii au nevoie şi de o bază materială, susţinută de cele mai multe ori de familie. În mediul rural, însă, există destui copii cu posibilităţi financiare reduse, asupra cărora şi-au îndreptat atenţia la acest început de an poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Suceava.

În colaborare cu partenerul tradiţional în cadrul acestor acţiuni caritabile, Brian Douglas, poliţiştii au oferit 50 de ghiozdane dotate cu penare şi rechizite copiilor cu posibilităţi financiare reduse din comunele Stroieşti şi Şcheia. Acest act de sprijin material a fost însoţit şi de mesajul clar al poliţiştilor care îi îndeamnă pe copii să meargă la şcoală, să aibă rezultate bune, pentru a deveni un sprijin pentru comunitate.

În cadrul acţiunii, 20 de ghiozdane echipate au fost oferite copiilor dintr-un cătun izolat din comuna Stroieşti, dar şi copiilor găsiţi la munca câmpului alături de părinţii lor, pe terenurile cultivate cu cartofi din apropierea satului. Alte 30 de ghiozdane cu rechizite au fost distribuite copiilor din comunitatea de romi din comuna Şcheia. Acest gest vine în completarea măsurilor preventive şi operative instituite în ultima perioadă în comuna Şcheia, unde cei mai mulţi autori ai unor infracţiuni sunt minori. Scopul acţiunii a avut de aceea o dublă însemnătate, atât în ceea ce priveşte promovarea educaţiei în rândul copiilor romi, cât şi în limitarea participării acestora la săvârşirea unor infracţiuni. Prin promovarea educaţiei în rândul copiilor, acţiunea are drept scop stimularea unui comportament antiinfracţional.

Pe de altă parte, odată cu începerea unui nou an şcolar, siguranţa în unităţile de învăţământ constituie o prioritate a poliţiştilor, care vor continua prin acţiunile lor să asigure creşterea gradului de securitate, atât în incinta unităţilor de învăţământ şi în zonele apropiate, cât şi pe traseele de acces către şcoli.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ghiozdane şi rechizite oferite de poliţişti copiilor, la început de an şcolar.
 Vizualizări articol: 1687 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ghiozdane şi rechizite oferite de poliţişti copiilor, la început de an şcolar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei