Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 sep 2017 - Anul XXII, nr. 205 (6621)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiţie

Răzvan Cuc anunţă demararea lucrărilor de modernizare a DN 18 Cârlibaba - Iacobeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucrările de modernizare a drumului naţional 18 Cârlibaba – Iacobeni, în lungime de 20,688 de kilometri, vor începe în această săptămână, a anunţat ministrul Transporturilor, Alexandru Răzvan Cuc, într-o conferinţă de presă la Câmpulung Moldovenesc. Cuc a declarat că sâmbătă a vizionat porţiunea de drum împreună cu prefectul Mirela Adomnicăi şi cu directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi, Ovidiu Laicu, şi a dat asigurări că de la minister ”vor veni toţi banii de care e nevoie”. ”Pentru lotul 4 Cârlibaba - Iacobeni săptămâna trecută a fost avizat proiectul în Comisia Tehnico-Economică din cadrul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, iar de săptămâna viitoare (n.r. - săptămâna aceasta) se pot apuca de lucru. Avem sumele necesare pentru a urni din loc acest tronson. Vor veni toţi banii de care au nevoie. L-am rugat pe domnul Laicu şi pe şeful de la Secţia Drumuri Naţionale de la Câmpulung Moldovenesc să monitorizeze foarte atent lucrările, să ne asigurăm că vom cheltui aceşti bani până la finele anului”, a declarat Răzvan Cuc.

Lucrările vor fi executate de asocierea formată din societăţile Autotehnorom, OPR Asfalt şi Procad, iar valoarea contractului este de 59,84 de milioane de lei fără TVA.

 

”Eu discut cu domnul Laicu şi cu doamna prefect în permanenţă, dar văd că alţii vorbesc de aceste proiecte, lucru care nu mi se pare normal”

Ministrul Transporturilor a vizitat şi tronsonul 3 al DN 18, cel dintre localităţile Şesuri (Maramureş) şi Cârlibaba (Suceava), în lungime de 18,55 de kilometri, constatând că gradul de execuţie a lucrărilor de modernizare este de 33%. Lucrările sunt executate de asocierea Autotehnorom, OPR Asfalt şi Rutier-Conex XXI, valoarea ridicându-se la 54,29 de milioane de lei fără TVA. ”La lotul 3 Şesuri - Cârlibaba avem antreprenor care are un progres fizic de 33%. Am discutat cu antreprenorul, care este unul serios, român, care a înţeles foarte bine mesajele lansate de mine când am spus că vrem o mobilizare corespunzătoare. Nu este o problemă de finanţare pe acest drum. Am discutat aplicat exact cât pot consuma până la finele anului şi vor avea toate fondurile necesare astfel încât să continue lucrările până la finele anului atâta timp cât le permit condiţiile meteo”, a spus ministrul.

Răzvan Cuc l-a rugat pe prefect să fie în permanentă legătură cu şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi pentru a urmări desfăşurarea lucrărilor pe DN 18. ”Am fost pe teren cu doamna Adomnicăi, cu care discut foarte des problemele din Suceava pe obiectivele de investiţii. Ea este reprezentantul Guvernului în teritoriu şi am rugat-o să fie în permanenţă în strânsă legătură cu domnul Laicu. Asta pentru că am văzut că în ultima perioadă apar foarte multe persoane care discută de proiectele de investiţii ale Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Eu discut cu domnul Laicu şi cu doamna prefect în permanenţă, dar văd că alţii vorbesc de aceste proiecte, lucru care nu mi se pare normal”, a mai spus Răzvan Cuc.

Drumul naţional 18 este modernizat pe patru tronsoane, Moisei - Borşa, Borşa - Şesuri, Şesuri - Cârlibaba şi Cârlibaba – Iacobeni. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Răzvan Cuc anunţă demararea lucrărilor de modernizare a DN 18 Cârlibaba - Iacobeni.
 Vizualizări articol: 3876 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Răzvan Cuc anunţă demararea lucrărilor de modernizare a DN 18 Cârlibaba - Iacobeni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei