Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 sep 2017 - Anul XXII, nr. 205 (6621)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Urgentare

Procedura pentru proiectarea şi execuţia autostrăzii Iaşi - Târgu Mureş va fi lansată până la finele acestui an

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procedura pentru proiectarea şi execuţia autostrăzii Târgu Mureş – Ditrău - Târgu Neamţ – Iaşi - Ungheni va fi lansată până la finele acestui an, a anunţat ministrul Transporturilor, Alexandru Răzvan Cuc, la Câmpulung Moldovenesc, unde a participat sâmbătă la şcoala de pregătire a tinerilor social-democraţi. ”România are un Master Plan pe transport aprobat în 2016 şi acolo e prinsă şi autostrada Târgu Mureş-Iaşi. Sectorul Târgu Mureş – Ditrău - Târgu Neamţ are perioadă de implementare după 2020. Tronsonul Târgu Mureş-Iaşi are perioadă de implementare 2016-2020. Cu toate acestea, ţinând cont că avem un program de guvernare foarte organizat, am discutat cu cei de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi vom lansa procedura pentru proiectare şi execuţie a întregului tronson Târgu Mureş – Ditrău - Târgu Neamţ – Iaşi - Ungheni până la finele acestui an”, a declarat ministrul Transporturilor.

 

”Nu mai stăm să revizuim studii de fezabilitate şi să băgăm banii în hârtii pentru că România are nevoie urgentă de autostrăzi”

Cuc a ţinut să sublinieze că abordarea ministerului vizavi de construcţia de autostrăzi este una ”proactivă” şi că se va renunţa la revizuiri de studii de fezabilitate pentru a urgenta lucrările. ”Abordarea Ministerului Transporturilor a fost una proactivă. Nu mai stăm să revizuim studii de fezabilitate şi să băgăm banii în hârtii pentru că România are nevoie urgentă de autostrăzi. Avem studiile de fezabilitate elaborate în trecut de companii mari şi renumite la nivel internaţional şi ne bazăm pe expertiza lor. Vrem să devansăm anumite proiecte. Lucrările la autostrăzi au fost îngreunate de-a lungul vremurilor. Ne-am blocat într-o birocraţie internă, dar în acelaşi timp au fost şi probleme legate de contestaţii”, a mai spus Cuc.

Amintim că sâmbătă a avut loc un amplu protest intitulat „Împreună pentru A8: Ungheni – Iaşi – Tg. Mureş”, organizat de un grup de iniţiativă format din ieşeni, caravana maşinilor mergând în coloană pe ruta Ungheni-Iaşi-Târgu Neamţ-Târgu Mureş. La protest au participat şi sucevenii, în frunte cu preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, şi primarul Sucevei, Ion Lungu. Sucevenii s-au alăturat la Cristeşti protestatarilor veniţi din Iaşi, după care au pornit împreună către Târgu Neamţ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Procedura pentru proiectarea şi execuţia autostrăzii Iaşi - Târgu Mureş va fi lansată până la finele acestui an.
 Vizualizări articol: 1817 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Procedura pentru proiectarea şi execuţia autostrăzii Iaşi - Târgu Mureş va fi lansată până la finele acestui an0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei