Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 sep 2017 - Anul XXII, nr. 205 (6621)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Perspectivă

Ministrul Economiei: "Salrom va investi în salina Cacica pentru a-i creşte potenţialul turistic"

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Compania Naţională a Sării Salrom va face investiţii în sucursala sa de la Cacica cu scopul de a-i creşte potenţialul turistic. Anunţul a fost făcut de ministrul Economiei, Mihai Fifor, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute sâmbătă la Câmpulung Moldovenesc. Fifor a declarat că a vizitat salina Cacica şi că a rămas ”uşor dezamăgit de partea de exploatare turistică”. ”Discutăm de două componente, exploatarea industrială de la salină şi de partea de turism. Vă mărturisesc că am fost uşor dezamăgit de partea aceasta de exploatare turistică. Cred că salina are potenţial mult mai mare, dar din păcate nu este pus în evidenţă cum ar trebui. Împreună cu colegii din conducerea Salrom vom găsi soluţii pentru investiţii pentru a întoarce din banii de la Salrom către salină, astfel încât să se investească în modernizarea părţii de exploatare turistică. Cred că se pot face lucruri foarte bune acolo la salină. Cred că s-ar putea face investiţii foarte serioase printr-un program de dezvoltare turistică a salinei de la Cacica”, a spus Fifor.

 

Fifor: ”Răspunsul meu este unul ferm: dezvoltăm exploatarea de la salina Cacica, nu ne gândim s-o închidem”

El a dat asigurări că salina de la Cacica nu va fi închisă, deşi în prezent se confruntă cu probleme. ”Sunt foarte multe lucruri de pus la punct la salina de la Cacica pentru că acolo s-a desfăşurat un program de retehnologizare în urmă cu câţiva ani din fonduri europene. Salina ar trebui să producă la o anume capacitate pentru a putea să se încadreze în cerinţele acestui program de finanţare. Din păcate acum nu reuşim să îndeplinim parametrii aceştia şi ar trebui să facem o analiză cât se poate de serioasă a situaţiei în care se află salina în momentul de faţă. Mesajul pe care Ministerul Economiei îl transmite acum este acela că dorim să dezvoltăm această sucursală a Salrom şi nicidecum să punem exploatarea în conservare sau s-o închidem. Am auzit tot felul de păreri. Răspunsul meu este unul ferm: dezvoltăm exploatarea de la salina Cacica, nu ne gândim s-o închidem”, a spus ministrul Economiei.

Fifor a arătat că salina de la Cacica a pierdut un tronson de piaţă important pe perioada cât a fost în programul de retehnologizare, iar acum e nevoie de o strategie eficientă pentru a recuceri teritoriul pierdut. ”Avem o sare cu o puritate extraordinară. Din păcate pe perioada cât a durat retehnologizarea salina a ieşit  din circuitul productiv, şi asta a cauzat pierderea unui tronson de piaţă foarte important. Se pare că nu reuşim să regăsim ritmul acela. Tocmai de aceea este important ca împreună cu conducerea Salrom să gândim un pic altfel strategia de punere pe piaţă a produselor de la salină. Cred că pot fi găsite soluţiile astfel încât salina să intre în ritmul său de producţie, lucru care ar duce la scăderea costului de producţie şi la competitivitate mai mare. Când lucrezi 13 zile pe lună nu ai cum să fii competitiv pe piaţă”, a mai spus Mihai Fifor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Economiei: "Salrom va investi în salina Cacica pentru a-i creşte potenţialul turistic".
 Vizualizări articol: 1712 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministrul Economiei: "Salrom va investi în salina Cacica pentru a-i creşte potenţialul turistic"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei