Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 sep 2017 - Anul XXII, nr. 205 (6621)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reacţie

Flutur: „Nu sunt de acord cu prigoana împotriva culegătorilor de ciuperci”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că nu este de acord cu prigoana împotriva culegătorilor şi vânzătorilor ambulanţi de ciuperci, considerând că este necesară găsirea unor soluţii pentru amenajarea unor spaţii speciale în care aceştia să comercializeze produsele. Gheorghe Flutur a spus că trebuie găsită o modalitate prin care localnicii să aibă posibilitatea să vândă în condiţii bune şi sigure ciupercile, aceasta urmând să fie identificată împreună cu primarii din judeţ. Flutur a precizat că din punctul său de vedere nu este normală fugărirea persoanelor care stau cu coşuleţele de ciuperci la marginea drumului.

„Nu sunt de acord cu această prigoană împotriva culegătorilor de ciuperci. Aceştia nu ies că nu mai pot de bine, ci că au nevoie de un câştig minim pentru existenţă. Aşa cum la Milişăuţi sau Cornu Luncii există soluţii civilizate pentru vânzarea murăturilor sau a cartofilor, trebuie găsite, cu primarii, soluţii civilizate, în afara carosabilului, pentru a nu fi încurcat traficul”, a afirmat şeful administraţiei judeţene.

El a adăugat că în ultima perioadă a constatat că fugărirea şi amendarea celor care vând ciuperci, afine sau zmeură au devenit o prioritate, precizând că o astfel de atitudine nu este cea mai potrivită. Flutur a spus că acest comerţ ocazional ar trebui mai bine organizat.

„Din punctul meu de vedere nu mi se pare corectă abordarea să ne lăudăm cu câte kilograme de ciuperci am confiscat. Cred că trebuie să ne gândim împreună cu primarii la o soluţie unitară. Nu cred că e cea mai inspirată soluţie palmaresul cu câte kilograme de ciuperci am confiscat. Să fugărim acum oamenii cu coşuleţele de ciuperci nu cred că e soluţia. Hai să găsim soluţii de amenajare”, a declarat Gheorghe Flutur.

El a subliniat că un exemplu sunt locuitorii oraşului Milişăuţi, care de ani de zile îşi vând la marginea drumului produsele, legume, fructe şi murături, iar modul în care aceştia s-au organizat este de apreciat. „Parcă mergi cu maşina pe lângă rafturile dintr-o cămară”, a afirmat Flutur. Preşedintele CJ Suceava a adăugat totuşi că şi la Milişăuţi ar trebui amenajate refugii unde maşinile să poată opri pentru a nu încurca.

Pe de altă parte, Gheorghe Flutur a anunţat că miercuri va avea loc o întâlnire cu primarii suceveni în cadrul căreia vor fi purtate discuţii atât pe marginea proiectelor pentru amenajarea teritoriului, respectiv Master Planul Judeţean pentru Transporturi şi cel pentru Turism. Flutur a spus că în cadrul acestei întâlniri va aduce în discuţie şi problema găsirii de spaţii pentru amenajarea unor locuri speciale pentru comercializarea produselor sezoniere.

Afirmaţiile lui Gheorghe Flutur au fost făcute după ce la mijlocul săptămânii trecute poliţiştii suceveni de la Biroul de Combatere a Delictelor Silvice au depistat pe DN 17, între Păltinoasa şi Pojorâta, patru persoane care aveau la vânzare ciuperci, dar nu deţineau documente pentru marfa expusă. Cele patru persoane au fost amendate cu suma de 5.000 de lei, în baza legii privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, iar poliţiştii au confiscat 34 de kilograme de ciuperci. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: „Nu sunt de acord cu prigoana împotriva culegătorilor de ciuperci”.
 Vizualizări articol: 6039 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 5 voturi
Flutur: „Nu sunt de acord cu prigoana împotriva culegătorilor de ciuperci”2.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei