Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 sep 2017 - Anul XXII, nr. 205 (6621)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fonduri

Judeţul Suceava ar urma să primească la rectificare o sumă de 11,908 milioane de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Judeţul Suceava ar urma să primească la rectificarea bugetară care urmează o sumă de 11,908 milioane de lei, fonduri care vor fi alocate doar în domeniul social şi de protecţie a copilului. În proiectul de lege cu privire la rectificarea bugetului de stat pentru anul 2017, publicat de Ministerul Finanţelor Publice, nu sunt cuprinse sume suplimentare pentru echilibrarea bugetelor localităţilor.

Din proiect reiese că la capitolul sume din Taxa pe Valoarea Adăugată pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul judeţelor pentru anul 2017, Suceava ar urma să primească o suplimentare de 9,7 milioane de lei. Din aceasta, pentru susţinerea sistemului de protecţie a copilului va fi alocată suma de 2,352 de milioane de lei, în timp ce pentru susţinerea centrelor de asistenţă socială a persoanelor cu handicap bugetul va fi suplimentat cu 4,384 de milioane de lei. O altă sumă în plus, de 2,965 de milioane de lei, va fi repartizată pentru „Programul pentru şcoli al României”. O altă sumă de 30 de milioane de lei este rezervată la nivel naţional, la acest capitol, pentru a fi repartizată pe judeţe prin Hotărâri de Guvern, în baza solicitărilor venite din partea autorităţilor locale.

Tot în proiectul de lege cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2017 se mai prevede suplimentarea fondurilor pentru judeţul Suceava pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, oraşelor şi municipiilor, şi doar pentru drepturile asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap grav sau indemnizaţiile lunare. Sumele primite în plus la acest capitol sunt de 2,561 de milioane de lei. În proiectul de lege se precizează că în baza datelor transmise de unităţile administrativ teritoriale se vor diminua sumele alocate iniţial pentru plata stimulentelor educaţionale acordate copiilor din familii defavorizate în scopul participării în învăţământul preşcolar, cu suma de 280.000 de lei, şi a sumelor pentru acordarea suplimentului alimentar din unităţile şcolare pilot, cu suma de 174.000 de lei. În proiect mai este prevăzută o suplimentare, la nivel naţional, cu suma de 320.000 de lei, pentru finanţarea de bază a unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat, respectiv pentru salarii, sporuri, indemnizaţii şi alte drepturi salariale stabilite prin lege. Suma va fi repartizată pe judeţe prin Hotărâri ale Guvernului în baza solicitărilor şi fundamentărilor prezentate de autorităţile publice locale.

De precizat că prin Legea bugetului de stat aprobată la începutul acestui an, judeţul Suceava se afla în topul alocărilor naţionale, cu aproape 832 de milioane de lei, din care 122,252 de milioane de lei au fost destinaţi pentru echilibrarea bugetelor locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Judeţul Suceava ar urma să primească la rectificare o sumă de 11,908 milioane de lei.
 Vizualizări articol: 1898 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Judeţul Suceava ar urma să primească la rectificare o sumă de 11,908 milioane de lei1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei