Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 sep 2017 - Anul XXII, nr. 205 (6621)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Întâlnire de suflet

Promoţia 1967 a Colegiului Militar din Câmpulung s-a reunit cu prilejul jubileului de 50 de ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sâmbătă, 9 septembrie, absolvenţii promoţiei 1967 a Liceului Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc au revenit în locurile dragi de la poalele Rarăului, într-o încercare de revendicare a adolescenţei, la jumătate de secol de la terminarea studiilor liceale.

Promoţia 1967 a lăsat urme adânci în peisajul valorilor şi personalităţilor militare, mulţi dintre absolvenţi au avut evoluţii de excepţie în carieră: conducători de unităţi şi mari unităţi ale Armatei României, direcţii centrale şi chiar un şef al Statului Major General, în persoana şefului promoţiei 1967, general Mircea Chelaru.

Adunarea de pe platou, apelul şi raportul promoţiei, înălţarea drapelului, ceremonia decernării drapelului de promoţie sunt doar câteva secvenţe din programul revederii.

Momentul inedit al manifestărilor a fost schimbul de ştafetă între generaţiile de absolvenţi, prilej cu care şeful promoţiei 1967, general Mircea Chelaru, i-a încredinţat Drapelul Alegoric şefului promoţiei 2017, Sebastian-Mihai Găbrian, ca simbol al continuităţii, demnităţii şi onoarei militare.

Şeful Statului Major General a fost reprezentat la întâlnirea jubiliară a promoţiei 1967 de generalul de brigadă dr. Ovidiu Pop, comandantul Diviziei 4 Infanterie „Gemina” din Cluj-Napoca.

”Reuniunile absolvenţilor promoţiilor de elevi din Colegiul Naţional Militar <Ştefan cel Mare> Câmpulung Moldovenesc constituie ocazii de retrăire a istoriei vii a şcolii şi de confirmare a validităţii modelului educaţional oferit de acesta de-a lungul timpului”, a punctat Elena Jora, responsabilul de relaţii cu presa al colegiului câmpulungean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Promoţia 1967 a Colegiului Militar din Câmpulung s-a reunit cu prilejul jubileului de 50 de ani.
 Vizualizări articol: 2039 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Promoţia 1967 a Colegiului Militar din Câmpulung s-a reunit cu prilejul jubileului de 50 de ani5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei