Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 sep 2017 - Anul XXII, nr. 205 (6621)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Optimism

Ministrul Transporturilor propune un nou calendar pentru finalizarea lucrărilor la centura Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şoseaua ocolitoare a municipiului Suceava ar putea fi funcţională integral în cel mai fericit caz undeva la finele anului viitor. Cel puţin aşa reiese din noul calendar al lucrărilor făcut public de ministrul Transporturilor, Alexandru Răzvan Cuc, într-o conferinţă de presă organizată sâmbătă la Câmpulung Moldovenesc. Ministrul a vizitat centura Sucevei alături de şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi, Ovidiu Laicu, şi de prefectul Mirela Adomnicăi, arătând că mai sunt de executat doar 15% din lucrări pe tronsoanele I şi II pentru care există finanţare.

El a explicat că proiectul tehnic reactualizat al şoselei de centură va fi aprobat săptămâna viitoare de Comisia Tehnico-Economică de la nivelul ministerului, urmând ca Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi să lanseze la finele acestei luni licitaţia pentru execuţia lucrărilor. De altfel, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, beneficiara investiţiei la centura ocolitoare a Sucevei, a transferat responsabilitatea execuţiei restului de lucrări către Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi. În cazul în care lucrurile vor merge normal, adică nu vor fi contestaţii care să blocheze adjudecarea licitaţiei, speranţa ministrului este aceea ca până la sfârşitul anului să fie semnat contractul cu noul antreprenor. Ordinul de începere a lucrărilor ar urma să fie dat la jumătatea lunii martie anul viitor, iar finalizarea lor să se facă în maximum nouă luni de zile.

 

”Nu este o problemă de finanţare, ci o problemă strict de mobilizare a antreprenorului şi de monitorizare a lucrărilor de către Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi”

”În cazul în care toate lucrurile merg fără a avea nici un fel de blocaj ar trebui undeva la finele anului să putem semna contractul de execuţie cu noul  antreprenor şi să dăm ordinul de începere a lucrărilor undeva la jumătatea lunii martie 2018. Din ce am discutat cu experţii, mi s-a spus că acest obiectiv poate fi finalizat în maximum 9 luni. Nu este o problemă de finanţare, ci o problemă strict de mobilizare a antreprenorului şi de monitorizare a lucrărilor de către Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi”, a spus Cuc.

Răzvan Cuc a spus că Ministerul Transporturilor va aloca toţi banii necesari finalizării restului de 15% din lucrări, adică 36 de milioane de lei. El a precizat că lucrările degradate în anii în care investiţia a stagnat vor fi refăcute cu garanţia executată de la fostul constructor, însemnând 5 milioane de euro. Ministrul s-a declarat totuşi nemulţumit că lucrările la centura Sucevei au stagnat aşa de mult. ”Din punctul meu de vedere lucrurile puteau fi urnite un pic mai rapid din loc, dar înţeleg că a fost nevoie de anumite evaluări pentru restul de executat ca să stabilim exact cuantumul valorii”, a spus ministrul Transporturilor.

 

Ovidiu Laicu: ”Expertiza făcută a constatat că umplutura din patul drumului este necorespunzătoare. Nu are pământ de fundaţie"

Şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi, Ovidiu Laicu, a ţinut să sublinieze că s-a întârziat mult pentru că a trebuit să se facă achiziţia pentru expertiză care să arate ce lucrări au mai rămas de executat şi care este gradul de degradare al lucrărilor deja executate. ”Expertiza făcută a constatat că umplutura din patul drumului este necorespunzătoare. Nu are pământ de fundaţie. Experţii ne-au recomandat să facem consolidări pe piloţi în dreptul lucrărilor de artă în special. Cam 20-25 de metri într-o parte şi alta a lucrărilor de artă vom veni cu foraje până ajungem în patul drumului şi vom injecta acolo balast stabilizat, apoi vom taluza foarte bine ca să impermeabilizăm să nu intre apa în patul drumului”, a explicat Laicu.

Răzvan Cuc a dat asigurări că va urmări ”ad literam” respectarea noului calendar pentru finalizarea centurii Sucevei. Lucrările la centura ocolitoare a Sucevei în lungime totală de 12,42 kilometri au debutat în anul 2008. Până acum a fost dat în folosinţă doar un singur tronson din cele trei, cel de la Şcheia la Pătrăuţi, în lungime de 5,2 kilometri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Transporturilor propune un nou calendar pentru finalizarea lucrărilor la centura Sucevei.
 Vizualizări articol: 3319 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 4 voturi
Ministrul Transporturilor propune un nou calendar pentru finalizarea lucrărilor la centura Sucevei1.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei