Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 sep 2017 - Anul XXII, nr. 205 (6621)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investigaţii

Suspecţi ajunşi după gratii, în urma unor percheziţii şi descinderi în întreg judeţul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şapte persoane au ajuns în arestul IPJ Suceava, în urma activităţilor de investigaţie şi cercetare derulate de poliţiştii suceveni, în ultima perioadă de timp. Acestea au vizat activitatea infracţională a 27 de persoane suspecte, percheziţiile şi descinderile petrecute în zilele de 8 şi 9 septembrie confirmând implicarea acestora în mai multe cauze penale, petrecute în mai multe localităţi din întreg judeţul. Poliţiştii judiciarişti au reuşit astfel identificarea autorilor, administrarea de probe, precum şi recuperarea unor prejudicii importante.

 

Autorii unor furturi au fost săltaţi în urma unor percheziţii domiciliare

Vineri dimineaţă poliţiştii dorneni au fost informaţi despre dispariţia a trei biciclete din curtea locuinţei unui localnic de 34 de ani. Din primele cercetări, poliţiştii au stabilit că, profitând de neglijenţa victimei, care a lăsat poarta de acces în curte descuiată, autori necunoscuţi au furat trei biciclete în timpul nopţii, prejudiciul fiind de circa 6.000 de lei. În urma cercetărilor, autorul a fost identificat în persoana unui bărbat de 39 de ani, din judeţul Maramureş.

În urma descinderii făcute de poliţişti, bicicletele au fost găsite ascunse în anexa unei locuinţe din oraş. Cercetările ulterioare au arătat că individul de 39 de ani este şi autorul furtului a două televizoare şi a unui receiver, faptă comisă cu o noapte în urmă, de pe terasa unui hotel din localitate. Întreg prejudiciul, în valoare de 3.000 de lei, a fost recuperat, bunurile fiind predate proprietarilor. Pe numele suspectului a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, bărbatul fiind reţinut pentru 24 de ore şi încarcerat în arestul IPJ Suceava. În timpul zilei de sâmbătă el a fost prezentat Judecătoriei Vatra Dornei, care a emis pe numele lui mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Tot furturile, comise de această dată în comuna Todireşti în perioada lunii august, au fost motivul unor percheziţii care au avut loc la locuinţa mamei unui suspect în vârstă de 45 de ani, în dimineaţa de 8 septembrie. În timpul descinderii au fost găsite şi ridicate mai multe obiecte, unele dintre acestea fiind recunoscute de victimele furturilor. Pe numele suspectului a fost emisă o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, iar în urma prezentării în faţa judecătorilor de la Judecătoria Suceava, acesta s-a ales cu un mandat de arest preventiv pentru 30 de zile.

Bănuielile poliţiştilor în legătură cu comiterea a două infracţiuni de furt calificat în comuna Baia şi în municipiul Fălticeni au dus la efectuarea a două percheziţii vineri dimineaţă, în comuna Preuteşti. Beneficiind de sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Suceava, poliţiştii din Mălini, Preuteşti şi Fălticeni, în baza mandatelor de percheziţie emise de Judecătoria Fălticeni, au efectuat două percheziţii la domiciliile a doi tineri de 19 şi 22 de ani, cercetaţi pentru comiterea furturilor. Cu această ocazie, la domiciliul tânărului de 19 ani au fost descoperite bunurile care fac obiectul celor două dosare penale şi care au fost ridicate pentru cercetări.

 

Mandat de executarea pedepsei pus în aplicare şi autori ai unor fapte cu violenţă săltaţi în urma descinderilor

În urma continuării cercetărilor privind furtul şi agresiunea comise marţea trecută, în timpul nopţii, în incinta unui local din municipiul Suceava, cărora le-a căzut victimă un tânăr de 17 ani, din comuna Şerbăuţi, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Suceava au reuşit identificarea persoanelor bănuite de comiterea faptelor. Aceştia sunt doi tineri de 21 şi 22 de ani, ambii din aceeaşi localitate cu victima. Pe baza probelor adunate, pe numele tânărului de 22 de ani a fost deschis un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată, în timp ce colegul său de agresiune, tânărul de 21 de ani, este cercetat pentru complicitate la infracţiunea de tâlhărie calificată. Găsit vineri la domiciliu, suspectul de 22 de ani a fost săltat de poliţişti şi încarcerat în arestul IPJ Suceava, după care magistraţii Judecătoriei Suceava au emis pe numele său un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În timpul zilei de vineri, Poliţia Oraşului Vicovu de Sus a pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Judecătoria Rădăuţi pe numele unui tânăr de 25 de ani, din comuna Ulma. Condamnat la 3 ani şi 8 luni de închisoare pentru mai multe infracţiuni comise la regimul rutier, tânărul a fost identificat în localitatea de domiciliu, escortat şi încarcerat în arest.

În urma continuării investigaţiilor privind comiterea unei infracţiuni de tâlhărie de către persoane necunoscute asupra unui bărbat de 50 de ani, din comuna Comăneşti, poliţiştii au identificat doi suspecţi. Fapta comisă de cei doi a avut loc în livada bărbatului din localitatea Pârteştii de Jos, vineri după-amiază, când cei doi suspecţi au fost surprinşi de proprietar furând mere. În momentul în care bărbatul a scos telefonul pentru a sesiza poliţia, tânărul de 28 de ani i l-a sustras, iar celălalt l-a lovit pe bărbat cu pumnul, după care au fugit de la faţa locului cu un autoturism. Cei doi suspecţii, ambii din comuna Dărmăneşti, au fost ridicaţi de poliţişti sâmbătă, fiind introduşi cu ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore în arestul IPJ Suceava. La expirarea orelor de reţinere, magistraţii Judecătoriei Gura Humorului au emis pe numele celor doi mandate de arest preventiv pentru 30 de zile, pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suspecţi ajunşi după gratii, în urma unor percheziţii şi descinderi în întreg judeţul.
 Vizualizări articol: 4722 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Suspecţi ajunşi după gratii, în urma unor percheziţii şi descinderi în întreg judeţul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei