Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 sep 2017 - Anul XXII, nr. 202 (6618)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Noi proceduri

Doi suceveni cu cancer hepatic, trataţi printr-o metodă utilizată la Spitalul de Urgenţă Suceava în premieră

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O femeie în vârstă de 60 de ani şi un bărbat în vârstă de 49 de ani, diagnosticaţi cu cancer hepatic în primele stadii (I şi II), au fost supuşi la intervenţii minim invazive de chemo-embolizare hepatică, la Spitalul de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava. Procedura, realizată pentru prima dată în spitalul sucevean, a fost efectuată la Compartimentul de Angiografie, coordonat de medicul radiolog intervenţionist Mihai Creţeanu Jr.. Doctorul Creţeanu a declarat, ieri, în conferinţă de presă, că cele două intervenţii s-au realizat prin cooperarea unei echipe multidisciplinare formată din medicii curanţi ai celor doi pacienţi, din secţiile Boli Infecţioase, Gastroenterologie, Oncologie şi ATI, respectiv dr. Loredana Corodescu, dr. Dorin Achiţei, dr. Doina Elena Ganea şi dr. Dorin Stănescu, cu suportul doctorului Mugur Grasu, de la Institutul Fundeni, prin intermediul sistemului de telemedicină.

Dr. Creţeanu a explicat că procedura de chemo-embolizare este minim invazivă, nedureroasă, efectuată cu anestezie locală, după care pacientul poate fi externat la 48 de ore. Practic, vasul care irigă tumora este cateterizat şi medicamentul chimio-terapic este injectat, sub control radioscopic, direct în tumoră.

După intervenţie, pacientul este în continuare monitorizat prin controale repetate, analize medicale şi investigaţii imagistice.

 

Pacienţii au beneficiat de intervenţii gratuite

“O astfel de procedură se poate repeta în cazul în care echipa decide că mai este nevoie de o nouă intervenţie. Cancerul hepatic apare la un moment dat ca un nodul, stagnează, îi faci procedura aceasta şi poate recidiva în altă zonă, de aceea se poate reinterveni”, a afirmat dr. Mihai Creţeanu Jr.. În cazul în care este necesar, procedura de chemo-embolizare hepatică se poate repeta chiar şi în acelaşi loc în care s-a intervenit prima oară. Potrivit medicului, acest tip de intervenţie se practică în locul operaţiei chirurgicale clasice sau în cazurile în care tumora este greu accesibilă sau inaccesibilă chirurgical.

Pacienţii au beneficiat de intervenţii gratuite, prin programul naţional de radiologie intervenţională-subprogramul afecţiuni oncologice, costurile materialelor utilizate pentru o chemo-embolizare hepatică fiind între 3.000 şi 3.500 de lei.

Din păcate, fondurile alocate în acest an Spitalului de Urgenţă Suceava pentru acest program au fost destul de reduse, sumele care mai sunt la dispoziţie permiţând realizarea a doar trei sau patru intervenţii de acest tip.

Coordonatorul Compartimentului de Angiografie a precizat că, din ianuarie până la sfârşitul lunii august, au fost trataţi cu ajutorul procedurilor de radiologie intervenţională 117 pacienţi cu afecţiuni vasculare periferice, egal cu numărul de pacienţi trataţi pe tot parcursul anului 2016. ”Am depus la Casa de Asigurări de Sănătate cerere pentru suplimentarea fondurilor; sperăm să ni se aprobe”, a mai spus dr. Creţeanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi suceveni cu cancer hepatic, trataţi printr-o metodă utilizată la Spitalul de Urgenţă Suceava în premieră.
 Vizualizări articol: 8210 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Doi suceveni cu cancer hepatic, trataţi printr-o metodă utilizată la Spitalul de Urgenţă Suceava în premieră5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei