Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 sep 2017 - Anul XXII, nr. 202 (6618)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

În timpul programului de lucru

Cel puţin zece spălări şi 40 de dezinfecţii ale mâinilor, pentru personalul Spitalului de Urgenţă Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Programul de prevenire şi limitare a infecţiilor asociate asistenţei medicale - aşa-numitele ”infecţii de spital”, derulat de Spitalul de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, acordă o atenţie sporită primei verigi din acest lanţ, respectiv curăţeniei. Pentru a se asigura că fiecare angajat în parte îşi spală şi îşi dezinfectează mâinile corect, conducerea spitalului nu doar că a afişat la fiecare chiuvetă din instituţie pictograme cu modul în care mâinile trebuie spălate şi dezinfectate, ci monitorizează şi cantitatea de săpun şi de dezinfectant utilizate. Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă, Dragoş Vicoveanu, a declarat, ieri, în conferinţă de presă, că studiile de specialitate arată că, în timpul programului de lucru, personalul medical al unui spital trebuie să-şi spele mâinile de cel puţin zece ori şi să le dezinfecteze de 40 de ori. Având în vedere aceste date, spitalul a decis să achiziţioneze săpun spumă, care nu curge de pe mâinile uscate, distribuit prin dispersoare cu sistem de blocare. Avantajele sunt atât de natură financiară - sistemul este mai economic cu 30% faţă de cel clasic, cât şi de monitorizare precisă a respectării normelor de spălare pe mâini, prin raportarea cantităţii consumate la numărul de angajaţi care lucrează în secţia respectivă, a subliniat Dragoş Vicoveanu.

Dispensere similare sunt achiziţionate pentru dezinfectantul pentru mâini, pentru prosoapele de mâini şi pentru hârtia igienică.

În ceea ce priveşte costurile, dispenserele de săpun-spumă, de hârtie prosop şi de hârtie igienică sunt la preţul de 9,9 lei fără TVA/ bucata. S-au achiziţionat 815 bucăţi de dispensere de hârtie prosop, 811 de dispensere de săpun spumă şi 290 de hârtie igienică.

 

Noul sistem de curăţenie conferă siguranţă în prevenirea şi limitarea infecţiilor asociate asistenţei medicale

Fiecare chiuvetă din spital va fi dotată cu dispenser de hârtie prosop, de săpun lichid, la toalete va fi dispenser pentru hârtie igienică, iar la intrarea în fiecare secţie va fi instalat un sistem vizibil de aplicare a dezinfectantului pentru tegumente, destinat personalului, pacienţilor şi vizitatorilor.

Purtătorul de cuvânt al spitalului a arătat că, în strategia prevenirii şi limitării infecţiilor asociate asistenţei medicale, spitalul a recurs la un sistem de curăţenie bazat pe utilizarea unor cărucioare de curăţenie echipate cu lavete şi mopuri preimpregnate cu soluţie de detergent dezinfectant sortate pe coduri de culori, pe delimitarea clară şi sigură a zonei curate de cea murdară. Au fost achiziţionate 33 de astfel de cărucioare de curăţenie, câte unul pentru fiecare secţie. Preţul este de 3.420 lei/bucata, fără TVA.

Sistemul a fost introdus experimental în urmă cu câteva luni în două secţii, Obstetrică-Ginecologie şi Neonatologie, şi a dat rezultate.

Este eficient şi conferă siguranţă în prevenirea şi limitarea infecţiilor asociate asistenţei medicale, reduce costurile datorită sistemelor de dozare şi echipamentelor de curăţenie eficiente, reduce riscul de apariţie şi transmitere încrucişată a infecţiilor asociate asistenţei medicale, creşte siguranţa pentru pacienţi, aparţinători şi personal, iar activitatea personalului auxiliar poate fi monitorizată permanent, a precizat Dragoş Vicoveanu.

Licitaţia pentru achiziţia noilor dispozitive de curăţenie a fost finalizată, urmează ca într-un timp rezonabil echipamentele să fie livrate spitalului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cel puţin zece spălări şi 40 de dezinfecţii ale mâinilor, pentru personalul Spitalului de Urgenţă Suceava.
 Vizualizări articol: 3202 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Cel puţin zece spălări şi 40 de dezinfecţii ale mâinilor, pentru personalul Spitalului de Urgenţă Suceava3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dar ceilalti ? trimis de
( 7 sep 2017, 11:16:39
Acum cateva saptamani am avut ceva treaba prin spital si trebuia sa astept la usa unui cabinet medical; in apropiere o toaleta foarte utilizata; fara sa vreau auzeam zgomotul jetului de apa de la chiuveta pentru cei ce o utilizau ca sa se spele pe maini; din pacate au foat foarte putini !!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei