Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 sep 2017 - Anul XXII, nr. 202 (6618)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Accident grav

Un chirurg ortoped şi-a rupt piciorul la intrarea în sala de operaţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un chirurg ortoped de la Spitalul Judeţean Suceava a suferit un grav şi nefericit accident chiar în timp ce intra în blocul operator, pentru o intervenţie chirurgicală. Acum două zile, Sorin Mihai Petraşuc, în vârstă de 44 de ani, a alunecat ori s-a dezechilibrat şi a căzut la pământ, resimţind dureri puternice la piciorul stâng. Medicul a ajuns la Secţia de Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava, unde a primit îngrijiri medicale şi a fost diagnosticat cu o fractură de tibie. O leziune gravă aşadar, care va necesita zeci de zile de îngrijiri medicale. Ironia sorţii face doctorul să fi ajuns internat chiar pe secţia pe care lucrează, sub supravegherea colegilor.

Având în vedere cum şi unde s-a petrecut nefericitul incident, în cauză este vorba de accident de muncă.

În aceste condiţii, cazul va fi cercetat la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Suceava, dar şi de poliţie. În cadrul anchetei se va stabili modul în care s-a petrecut accidentul şi dacă s-au respectat normele de securitate şi sănătate în muncă. 

De altfel, conducerea Spitalului Judeţean Suceava a sesizat imediat după accident ITM Suceava, conform procedurilor din cazurile de acest gen.

Medicul chirurg Petraşuc a căzut victimă acestui grav accident de muncă la doi ani de zile după ce a suferit leziuni foarte grave în urma unui accident rutier.

În septembrie 2015, în apropierea Cabanei Ilişeşti, de pe DN 17, maşina condusă de doctorul ortoped a fost lovită violent de un BMW scăpat de sub control de un tânăr şofer în vârstă de 24 de ani. Acesta din urmă a scăpat bolidul de sub control într-o curbă, iar BMW-ul a intrat pe contrasens, în maşina doctorului.

Patru răniţi au rezultat din acel accident, cel mai grav fiind rănit chirurgul ortoped.
Medicul ortoped ieşise din tura de zi şi după ce s-a urcat la volanul maşinii sale, un VW Golf, a plecat spre casa din Câmpulung Moldovenesc. În urma acelui accident medicul a suferit ruptură de ficat şi fractură de bazin, leziuni înfiorătoare care au necesitat luni de îngrijiri medicale şi o lungă perioadă ulterioară de refacere. După acel accident, medicul sucevean a fost transferat la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi.

Nu este exclus ca problemele de la bazin survenite în urma accidentului rutier de acum doi ani de zile să fie cauza căzăturii medicului, la intrarea în sala de operaţie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un chirurg ortoped şi-a rupt piciorul la intrarea în sala de operaţie.
 Vizualizări articol: 9064 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 5 voturi
Un chirurg ortoped şi-a rupt piciorul la intrarea în sala de operaţie2.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei