Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 sep 2017 - Anul XXII, nr. 202 (6618)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

La Suceava au început „Zilele culturii polone”

Joi, 7 Septembrie 2017 (15:13:43)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sub genericul „Mai aproape unii de alții”, cea de-a XIX-a ediție a „Zilelor Culturii Polone” a debutat joi, la Muzeul de Istorie, deschiderea oficială reunind oaspeți de seamă din Polonia, oficialități locale sucevene, precum și prieteni și apropiați ai comunității poloneze din România și Suceava.

Consolidarea relațiilor dintre România și Polonia, cooperarea și parteneriatele dintre autoritățile celor două state, precum și menținerea acestor legături, au constituit punctul principal al discuțiilor dintre invitați, aceștia evidențiind că astfel de întâlniri consfințesc relațiile polono-române.

Festivitatea a fost moderată de președintele Uniunii Polonezilor din România, Ghervazen Longher. Din delegația poloneză au făcut parte senatorii Maciej Luczak – vicepreședintele Comisiei pentru Problemele emigrației și legătura cu diaspora, și Ryszard Bonislawski, membru al comisiei menționate.

La eveniment a fost prezent și consulul Republicii Polone la București, Andrzej Kalinowski, acesta opinând că „Zilele culturii polone” sunt o dovadă a grijii și preocupării reprezentanților etnicilor polonezi din România pentru a păstra și promova limba și cultura poloneză, dovedesc buna organizare, cooperarea prietenoasă, arătând că aceste manifestări „contribuie la menținerea duhului polonez în România”.

Victoria Longher, deputat din partea Uniunii Polonezilor din România, a transmis că „este un moment important pentru comunitatea poloneză din România, deoarece aceste zile pun în evidență și pentru publicul din Suceava o parte din cultura, tradițiile, obiceiurile polonezilor. De asemenea, este un prilej de reuniunea a prietenilor celor două țări și de duce mai departe istoria relațiilor române-polone”.

Celor prezenți s-a adresat și Agnieszka Skieterska - directorului Institutului polonez din București, cu ajutorul căreia a fost organizată o expoziție în memoria mareșalului Józef Piłsudski.

Au mai luat cuvântul și autorități locale și județene sucevene, reprezentate de Silvia Boliacu, subprefectul județului, Viorel Seredenciuc – vicepreședintele Consiliului Județean, precum și Ion Mareș - directorul adjunct al instituției gazdă.

Festivitatea de deschidere a fost urmată de vernisajul expoziției intitulate „Józef Piłsudski – om de stat al Poloniei și Europei”, cu prilejul a 150 de ani de la nașterea lui Mareșalul Józef Piłsudski.

De 19 ani „Zilele Culturii Polone” sunt o manifestare care abordează pe larg tema relațiilor polono-române de-a lungul veacurilor, cuprinzând și manifestări culturale organizate în comunitățile de etnici polonezi din județ și nu numai.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Suceava au început „Zilele culturii polone”.
 Vizualizări articol: 1577 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
La Suceava au început „Zilele culturii polone”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei