Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 sep 2017 - Anul XXII, nr. 202 (6618)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Schimbare de plan

Edilul sucevean îi invită pe consilierii PSD să vină cu o nouă locaţie pentru grădiniţa din Obcini

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria municipiului Suceava abandonează ideea construirii unei grădiniţe cu fonduri europene în curtea Şcolii Gimnaziale Nr.9 din cartierul Obcini. Anunţul a fost făcut de primarul Ion Lungu, care a declarat că gestul vine ca urmare a recomandării celor de la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est, acolo unde va fi depus proiectul în vederea finanţării prin Programul Operaţional Regional. El a spus că cei de la ADR Nord-Est au arătat că există riscul blocării tuturor investiţiilor de pe axa 4 de finanţare  „Sprijinirea Dezvoltării Urbane Durabile”  în cazul în care „grupuleţul de profesori” de la Şcoala Nr. 9 care se opune construirii grădiniţei în curte reclamă situaţia la Comisia Europeană, aşa cum, de altfel, a şi ameninţat. În consecinţă, primarul a schimbat planul. El i-a invitat pe consilierii PSD care s-au opus construirii grădiniţei în curtea şcolii în şedinţa Consiliului Local de joia trecută să vină cu o nouă locaţie, promiţând că va face lobby pe lângă aleşii PNL pentru a vota proiectul. Totuşi, Lungu a pus o condiţie, terenul să nu fie unul privat.
„Dacă cei de la PSD, cei 11 consilieri care nu au votat în Consiliul Local construirea grădiniţei în curtea Şcolii Nr. 9, vin cu o altă variantă, dar nu teren privat, şi vor iniţia un proiect de hotărâre, eu ca primar le fac expunerea de motive, pentru că aşa e regula, şi voi face şi lobby la consilierii PNL să voteze proiectul. Nu avem orgolii. Dar eu mă îndoiesc că vor găsi un teren corespunzător. Domnul consilier Vasile Mocanu (n.r.- PSD) este de specialitate, ştie regulile de urbanism, şi nu se poate să înghesuim o grădiniţă pe 2-3 ari de teren. Nu putem face o grădiniţă în faţa geamurilor de la bloc. Conform legii urbanismului trebuie să fie o distanţă de 10 metri până la construcţie. Dacă cei 11 consilieri au variantă fără teren privat, eu îi ajut şi au toată colaborarea mea, dar nu voi cumpăra teren privat pentru grădiniţă atâta vreme cât voi mai fi primar”, a declarat Lungu.

 

Dezvăluiri legate de fostul director al Şcolii Nr. 9, Constantin Mărgineanu

Primarul a amintit de acţiunea de forţă din şedinţa Consiliului Local de săptămâna trecută, când un grup de profesori şi elevi de la Şcoala Nr. 9 au protestat vehement faţă de construirea grădiniţei în curtea unităţii de învăţământ, dezvăluind faptul că regizorul a fost Constantin Mărgineanu, fost director al şcolii. „În Consiliul Local a fost sută la sută regie şi manipulare, iar în spate a fost domnul profesor Mărgineanu. Mă doare inima că trebuie să o spun, pentru că noi am fost prieteni şi îl consider încă un prieten, un om cu care am colaborat. A fost regizorul din spate pentru ce s-a întâmplat în Consiliul Local. Nici măcar în interiorul şcolii nu a avut majoritate cu privire la construirea grădiniţei în curte. A fost doar un grup de profesori. Domnul Mărgineanu era acolo când am fost la şcoală să discut cu conducerea problema. Mi-a reproşat o problemă personală. De regulă nu dezvălui, însă mi-a reproşat că nu l-am luat consilier personal. A fost o discuţie să-l iau consilier personal la primărie când dumnealui era în dizgraţia PSD, prin anul 2013. Mi-a reproşat că l-am luat pe Vasile Ilie şi mi-a dat de înţeles că este supărat pe mine”, a dezvăluit Lungu.

Ion Lungu a mai ţinut să sublinieze că de când este primar a îmbogăţit semnificativ patrimoniul primăriei, amintind de cele 17 hectare de teren primite de la stat pentru diverse investiţii sau de cinematografele Modern şi Arta din Iţcani. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Edilul sucevean îi invită pe consilierii PSD să vină cu o nouă locaţie pentru grădiniţa din Obcini.
 Vizualizări articol: 1603 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 3 voturi
Edilul sucevean îi invită pe consilierii PSD să vină cu o nouă locaţie pentru grădiniţa din Obcini1.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei