Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 sep 2017 - Anul XXII, nr. 202 (6618)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Uriașul Delpo și cavalerul Domi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Teoretic, nu aveam cum să mă supăr indiferent de rezultatul meciului dintre del Potro și Thiem. Totuși, mi s-a întâmplat. Acest băiat bun, Domi Thiem, pesemne că e în circuit ca să-i facă pe alții să conștientizeze ce resurse nebănuite au. Sezonul acesta are multiple partide pierdute de la mingi de meci, ceea ce s-a întâmplat și în sferturi la US Open. Ce-i drept, nu are ce să-și reproșeze, Delpo le-a salvat cu doi ași consecutivi! Dar, prin tot ce s-a întâmplat de-a lungul acestei înfruntări epice, austriacul s-a comportat ca un adevărat cavaler al mesei rotunde, adversarul era la pământ și l-a așteptat să se ridice. Ar fi fost în stare să-și mute și el spada în mâna stângă dacă adversarul era rănit la dreapta! Nici măcar în momentele dramatice de final nu l-a pistonat pe rever pe argentinian, intrând de multe ori în luptă dreaptă între forehand-uri. Mingile trimise pe reverul lui del Potro nu erau nici mai multe, nici mai puține decât ar fi fost împotriva unui jucător solid pe ambele părți. Și când te gândești că Nadal și-a construit perioada de dominare cu vreo 75% din mingi trimise spre stânga lui Federer! Thiem ar trebui să fie mai cinic în joc, probabil că o știe, dar fie nu poate, fie nu vrea. După părerea mea de amator, ar fi bine să nu se mai supună nici la raliuri interminabile, să vină mai des la fileu, fiindcă are calități pentru asta, mult peste media circuitului. Jucând meci de meci preponderent din spate, rămâne fără energie în fazele înalte ale turneelor, adică atunci când contează. Am observat că, la capătul meciurilor lungi, nici serviciul său nu mai constituie un factor. În fine, ca un ultim exces de politețe, Thiem a spus la conferință că nu l-a deranjat defel atmosfera din tribune, deși latino-americanii, nu numai argentinienii, o împinseseră la limita limitei. Eu, unul, îmi propun ca de acum înainte să nu îmi mai împart simpatia la meciurile lui Thiem, indiferent cine se află de partea cealaltă a fileului. Chiar ar fi păcat ca acest băiat să nu-și împlinească potențialul.

Scuze dacă am supărat pe cineva acordând atât spațiu învinsului, dar măcar cu asta să se aleagă! Cât despre del Potro, credit total pentru multiplele lecții de supraviețuire pe care ni le oferă... S-a zbătut ani de zile să revină pe terenul de tenis, reușind să planeze la altitudine în ciuda unei aripi șubrede. Amintesc doar că a fost finalist la Olimpiadă, după ce l-a eliminat pe Nadal, dar și că a întors meciul cu Cilic din finala Cupei Davis tot de la 0-2 la seturi, pe terenul croaților, cu toate că își rupsese un deget în decisiv! Cu multe meciuri de poveste în spate, fiind inclusiv câștigător de Grand Slam, Delpo a spus despre acest meci cu Domi că este unul dintre cele ”mai grandioase” din cariera sa!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Uriașul Delpo și cavalerul Domi.
 Vizualizări articol: 1276 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Uriașul Delpo și cavalerul Domi5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei