Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 sep 2017 - Anul XXII, nr. 202 (6618)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nemulţumire

Transportatorii suceveni sunt pregătiţi să protesteze dacă actualul Guvern nu le va returna o cotă din acciza pe carburanţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Transportatorii suceveni sunt pregătiţi să declanşeze ample mijloace de protest în situaţia în care Guvernul nu le va aproba returnarea unei cote din acciza pe carburanţi. Prim-vicepreşedintele Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT), departamentul mărfuri, suceveanul Alin Creţu, a declarat că această structură a transmis Guvernului României o solicitare privind constituirea unui grup de lucru pentru elaborarea unui act normativ în vederea rambursării unei cote din acciza încasată din carburanţi către transporturile comerciale. Alin Creţu a precizat că FORT consideră că doar o astfel de măsură poate redresa încasările la bugetul de stat, menţinând totodată competitivitatea sectorului de transporturi româneşti, care se află pe locul şase în topul contribuitorilor, în raport cu ceilalţi transportatori europeni.
„În cazul în care şi această solicitare va fi tratată cu aceeaşi lipsă de interes, ne vom afla în situaţia în care, la solicitarea transportatorilor, să organizăm ample manifestaţii de protest”, a spus prim-vicepreşedintele FORT.

El a subliniat că transportatorii rutieri din România sunt din nou puşi într-o situaţie dificilă odată cu adoptarea modificărilor privind acciza la carburant, în principal din cauza faptului că nu pot transfera în tarifele prestate pe kilometru influenţa în costul operaţional.
„Ne vom afla astfel în aceeaşi situaţie din perioada 2015-2017, respectiv cea în care transporturile rutiere internaţionale îşi vor reloca alimentările în afara României, unde recuperează şi TVA, şi o parte din acciză”, a spus Alin Creţu. El a precizat că transportatorii din România i-au solicitat premierului României, Mihai Tudose, să aprobe constituirea unui grup de lucru format din specialişti ai Ministerului de Finanţe şi reprezentanţi ai patronatelor din transporturi, care să elaboreze un proiect de act normativ pentru rambursarea unei cote din acciza pe motorină către companiile de transport mărfuri şi pasageri ce alimentează pe teritoriul României, după modelul practicat în Belgia, Franţa, Ungaria, Slovenia şi Spania.

Alin Creţu a mai declarat că prin adoptarea unei astfel de măsuri, bugetul urmează să beneficieze de încasări mai mari, transportatorii români vor continua să fie competitivi şi să alimenteze pe teritoriul României, concurenţa loială va creşte, iar evaziunea fiscală şi comerţul ilicit cu motorină se vor diminua.a

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Transportatorii suceveni sunt pregătiţi să protesteze dacă actualul Guvern nu le va returna o cotă din acciza pe carburanţi.
 Vizualizări articol: 2036 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Transportatorii suceveni sunt pregătiţi să protesteze dacă actualul Guvern nu le va returna o cotă din acciza pe carburanţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei