Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 aug 2017 - Anul XXII, nr. 194 (6610)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Decizie

Spitalul de Urgență Suceava va cere acordul pacienților pentru a-i supraveghea peste noapte în UPU

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Conducerea Spitalului de Urgență ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava a decis, ieri, ca în cazul pacienților care trebuie să rămână peste noapte în supraveghere, tratament şi monitorizare în Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) sau care nu se pot deplasa către casă, personalul medical al UPU să le solicite consimţământul și să le consemneze acordul explicit.

Măsura a fost decisă după ce un pacient a reclamat că a stat 10 ore la UPU.

Managerul spitalului, Vasile Rîmbu, a declarat că personalului medical din UPU i s-a solicitat în mod expres să consemneze că bolnavul este de acord să rămână în UPU, fie pentru că starea de sănătate reclamă tratament sau monitorizare, fie pentru că este din altă localitate sau nu poate să meargă spre casă în timpul nopții.

Referitor la reclamația amintită, Vasile Rîmbu a explicat că este vorba despre un pacient care a venit în UPU la ora 01.14,  a fost preluat după aproximativ 10 minute, a fost consultat şi evaluat neurologic și cardio-respirator. ”Pacientul era conştient, stabil hemodinamic şi respirator. I s-au recoltat probe biologice şi i s-au efectuat mai multe investigaţii, inclusiv CT craniocerebral, pentru a se exclude un eventual diagnostic de accident vascular cerebral”, a arătat managerul spitalului.

Potrivit acestuia, medicul de gardă din UPU a transmis familiei rezultatul investigaţiei CT şi că pacientul trebuie să rămână sub monitorizare şi tratament. Totodată, le-a spus că, în funcţie de evoluţia stării de sănătate, va solicita şi un examen neurologic. Pacientul a fost consultat neurologic în cursul dimineţii și în jurul orei 9.00 a plecat acasă.

“Aparţinătorii au înţeles situaţia şi au fost de acord ca pacientul să rămână la UPU. Acesta a rămas în supraveghere până a doua zi dimineaţă, iar între timp i s-au făcut toate investigaţiile, fiind suspect de accident vascular cerebral. Ulterior, s-a stabilit că nu era vorba de AVC şi a plecat bucuros acasă, ca după aceea să meargă şi să reclame că a stat 10 ore în UPU”, a spus Rîmbu.

Ca urmare, pentru a preveni astfel de situații, pentru pacienţii care rămân peste noapte la UPU, s-a luat decizia ca personalul medical să solicite consimţământul pacientului și să consemneze acest lucru în documente.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul de Urgență Suceava va cere acordul pacienților pentru a-i supraveghea peste noapte în UPU.
 Vizualizări articol: 3142 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Spitalul de Urgență Suceava va cere acordul pacienților pentru a-i supraveghea peste noapte în UPU5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei