Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 aug 2017 - Anul XXII, nr. 194 (6610)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Caz grav neelucidat

Linişte totală în ancheta atacului în stil mafiot asupra maşinii de control trafic a ISCTR Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ancheta privind atacul în stil mafiot asupra unei autospeciale a Inspectoratului de Stat pentru Control în Transportul Rutier (ISCTR) Suceava, cu care doi inspectori se aflau în control trafic, nu a dus, la mai bine la trei luni distanţă, la rezultate concrete privind persoanele implicate. Din informaţiile noastre, există un suspect despre care s-au adunat date de anchetă, fiind posibil ca acesta să fi participat şi efectiv la atacul cu  un cocteil Molotov asupra maşinii ISCTR. Acesta a fost inclusiv audiat, însă se pare că nu a fost pus oficial sub acuzare.

Singurele date comunicate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, care instrumentează acest caz de ultraj, sunt că se efectuează cercetări complexe în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor de săvârşire a faptelor şi a tragerii la răspundere penală a tuturor participanţilor.

 

Atacul s-a dat dintr-o maşină fără numere, în care erau doi indivizi cu cagule

Pe 2 mai a.c., doi inspectori ai ISCTR Suceava efectuau un control al traficului pe E 85, într-o parcare de pe raza comunei Dărmăneşti, în zona satului Măriţeia Mare. Inspectoratul de Stat pentru Control în Transportul Rutier este instituţia care verifică transportatorii de mărfuri şi persoane.

Atacul a fost dat după-amiază, în jurul orei 17.30, deci în plină zi. Unul dintre inspectori era în maşină, verificând un transportator, în timp ce al doilea era în exteriorul maşinii, lângă oglinda retrovizoare din stânga autospecialei. Acesta din urmă a văzut cum dinspre Suceava venea un autoturism cu viteză redusă. Inspectorul a mai apucat să vadă doar că în maşină erau doi bărbaţi cu feţele acoperite, iar autoturismul nu avea numărul de înmatriculare din faţă. Primul gând al inspectorului a fost că cei doi vor coborî din maşină şi îl vor ataca, însă nu a avut timp de nici o reacţie. Bărbatul de pe locul din dreapta a deschis geamul şi a aruncat cu o sticlă în maşina ISCTR. Era o sticlă de votcă, cu lichid inflamabil, căreia atacatorul i-a dat foc. Dispozitivul incendiar a lovit maşina în partea lateral stânga, spărgând un geam, după care a căzut pe asfalt, unde a ars violent.

 

Multă şansă pentru inspectorul pe lângă care a trecut dispozitivul incendiar

Inspectorul ISCTR aflat afară era la cel mult doi metri de locul atacului, însă, din fericire, nu a fost rănit. Faptul că nu a suferit leziuni ţine mai mult de şansă, pentru că sticla putea ricoşa direct spre el, caz în care ar fi suferit arsuri serioase. Probabil că nu se va putea stabili vreodată dacă atacatorul a vrut să arunce cocteilul incendiar direct în inspector ori a vizat doar maşina. Mai probabil este însă ca atacul să fi vizat mai degrabă maşina, instituţia în sine, şi nu oamenii care se aflau la acea oră în serviciul de control trafic.

 

Argumentele în favoarea pistei că atacatorii sunt din zona Dărmăneşti

Poliţia a fost sesizată imediat despre atac, s-au demarat cercetări la faţa locului şi filtre în trafic, însă maşina folosită în timpul atacului, un VW Passat bleumarin, nu a putut fi identificată. Pentru anchetatori a devenit clar în scurt timp că autorii au intrat cu maşina pe un drum secundar şi s-au ascuns într-o locuinţă din zona Dărmăneşti. Un alt argument în favoarea acestei piste a fost legat şi de faptul că atacul s-a dat la relativ puţin timp după ce maşina de control trafic a ajuns în zonă. Atacul a fost pregătit aşadar undeva în apropiere de locaţia în care a ajuns la control maşina ISCTR.

Au fost studiate ulterior ore de imagini surprinse de camerele de supraveghere de pe o rază întinsă, iar toţi deţinătorii de firme de transport din zonă au fost verificaţi. Aşa s-a ajuns la un bărbat din Dărmăneşti, care nu deţine însă firmă, ci doar o singură maşină de transport marfă. Acesta nu a fost amendat vreodată de inspectorii ISCTR Suceava, însă există totuşi o serie de indicii sau probe împotriva sa care ţin de ancheta în curs. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Linişte totală în ancheta atacului în stil mafiot asupra maşinii de control trafic a ISCTR Suceava.
 Vizualizări articol: 5008 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Linişte totală în ancheta atacului în stil mafiot asupra maşinii de control trafic a ISCTR Suceava4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei