Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 aug 2017 - Anul XXII, nr. 194 (6610)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Statistici

45 de infracţiuni înregistrate în unităţile de învăţământ din judeţ, în anul şcolar 2016-2017

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O situaţie statistică a Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), aferentă anului şcolar 2016-2017, evidenţiază faptul că la nivelul judeţului Suceava au fost sesizate 45 de infracţiuni în şcoli şi în zona adiacentă acestora, în scădere cu cinci faţă de anul şcolar 2015-2016.

Majoritatea acestora au fost comise în incinta unităţilor de învăţământ (40), zone unde forţele de ordine (poliţie, jandarmi, poliţie locală) nu pot monitoriza, interveni şi preveni incidentele, şi doar cinci în zona adiacentă acestora.

Din totalul sesizărilor, 29 de infracţiuni au fost comise în mediul urban şi 16 în mediul rural.

Comisarul-şef Tudor Buliga, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, a mai arătat că cele mai multe incidente s-au petrecut în şcolile gimnaziale – 23 şi colegii sau licee - 10.

„Primele trei locuri le deţin faptele de loviri sau alte violenţe cu 55,5% (respectiv 25 de fapte), urmate de cele nouă infracţiuni de vătămare corporală din culpă (20%) şi patru de furt (8,8%)”, a mai transmis Buliga, care a prezentat aceste date în cadrul colegiului prefectural, de la finele săptămânii trecute.

 

Cauze care favorizează comiterea infracţiunilor din mediul şcolar

Inspectoratul de Poliţie Suceava a identificat şi o serie de cauze care favorizează comiterea infracţiunilor din mediul şcolar. Este vorba despre lipsa unor măsuri eficiente de pază şi control, nerespectarea regulilor de acces în incinta unităţilor de învăţământ, lipsa de supraveghere a elevilor pe perioada pauzelor, numărul mare de minori lăsaţi fără supraveghere, pe fondul plecării părinţilor la muncă în străinătate, anturajul, teribilismul şi consumul de alcool.

În municipiul Suceava s-au înregistrat şapte din cele 45 de infracţiuni din mediul şcolar (cinci loviri sau alte violenţe – două la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” şi câte una la Liceul cu Program Sportiv, Şcoala Gimnazială Nr. 7 şi Colegiul Naţional „Petru Muşat”, o vătămare corporală din culpă la Şcoala Gimnazială Nr. 4 şi o tâlhărie la Centrul de Educaţie Incluzivă Burdujeni).

În municipiul Vatra Dornei, poliţia a raportat şase fapte infracţionale, dintre care două infracţiuni de loviri sau alte violenţe, ambele la Şcoala Gimnazială Nr. 4, şi patru de vătămare corporală din culpă, la Liceul Teoretic „Ion Luca”, Şcoala Gimnazială Nr. 1, Şcoala Gimnazială Nr. 2 şi Grădiniţa ”Scufiţa Roşie”.

În municipiul Rădăuţi au fost cinci infracţiuni, patru de loviri sau alte violenţe (două la Colegiul Tehnic, una la Şcoala Gimnazială „Gheorghe Popadiuc” şi una la Şcoala Gimnazială ”Mihai Eminescu”) şi un furt la Şcoala Gimnazială ”Regina Maria”.

Gura Humorului figurează cu patru infracţiuni comise în şcoli sau zonele apropiate, toate de loviri sau alte violenţe, din care două la Colegiul ”Alexandru cel Bun”, una la Şcoala Gimnazială Nr. 1 şi una la Centrul Şcolar ”Sf. Andrei”.

În Siret s-au înregistrat două fapte de loviri sau alte violenţe, ambele la Colegiul „Laţcu Vodă”, două infracţiuni au fost la Vicovu de Sus şi câte una în Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni şi Solca. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 45 de infracţiuni înregistrate în unităţile de învăţământ din judeţ, în anul şcolar 2016-2017.
 Vizualizări articol: 1850 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
45 de infracţiuni înregistrate în unităţile de învăţământ din judeţ, în anul şcolar 2016-20170.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei