Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 aug 2017 - Anul XXII, nr. 194 (6610)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În paşi de melc

Contestaţii la licitaţia pentru depozitarea deşeurilor la Moara, încă din faza caietului de sarcini

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Licitaţia pentru desemnarea unui operator la depozitul de deşeuri menajere de la Moara, organizată de Consiliul Judeţean Suceava, a fost contestată încă din etapa în care administraţia judeţeană a lansat caietul de sarcini. Au formulat contestaţii trei firme: ROSSAL SRL Roman, ECOSUD SA Bucureşti şi RER ECOLOGIC SERVICE SA Buzău, care au vizat, printre altele, taxa de mediu. Problema acestei taxe a fost soluţionată între timp de guvern, astfel încât este de aşteptat ca toate cele trei firme, poate chiar şi a patra, SC TAHAL România Bucureşti, care a solicitat clarificări, să se înscrie la licitaţie. Ofertele se vor deschide în data de 12 septembrie a.c., după care va urma perioada de evaluare, eventuale clarificări solicitate de beneficiar, iar adjudecarea ar putea avea loc în jurul datei de 15 octombrie. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Viorel Seredenciuc ne-a declarat, ieri, că dacă nu vor fi contestaţii, contractul cu viitorul operator ar putea fi semnat la începutul lunii noiembrie. Contractul este pe 10 ani şi are o valoare de aproximativ 90 de milioane de lei.

Seredenciuc a precizat că cele două criterii de bază în evaluarea ofertelor sunt tariful de depozitare şi tariful de selectare, cu pondere egală.

 

La depozitul de pe Mestecăniş încă nu s-a finalizat accesul din DN 17

În ceea ce priveşte al doilea depozit de deşeuri din judeţ, cel de pe Mestecăniş, vicepreşedintele CJ a declarat că proiectul este în faza de aprobare, din partea Companiei Naţionale de Drumuri şi Autostrăzi, pentru realizarea racordului dintre drumul de acces către depozit şi drumul naţional DN 17. Până la sfârşitul acestui an, potrivit lui Viorel Seredenciuc, sunt şanse să demareze licitaţia şi pentru operarea la acest depozit.

Depozitul ecologic de deşeuri de la Moara este parte integrantă a proiectului Sistem de Management Integrat al Deşeurilor (SMID) în judeţul Suceava şi are o valoare de 51,761 de milioane de euro (218,045 de milioane de lei), fără TVA, din care 35,778 de milioane de euro bani europeni, prin Programul Operaţional Sectorial Mediu. Restul reprezintă contribuţie de la bugetul de stat şi bugetul local (Consiliul Judeţean şi administraţiile locale).

Proiectul a fost aprobat de Comisia Europeană în data de 30 martie 2011, cu obiectivul de implementare a sistemului de management integrat al deşeurilor solide la nivelul întregului judeţ, în scopul conformării cu obligaţiile asumate în Tratatul de Aderare şi obiectivele stabilite prin POS Mediu.

SMID înseamnă construcţia celor două depozite de deşeuri la Moara şi Pojorâta, primele celule cu o capacitate de 1,38 de milioane de tone, respectiv 0,39 de milioane de tone; închiderea şi reabilitarea a şapte depozite de deşeuri neconforme - la Suceava, Rădăuţi, Gura Humorului, Fălticeni, Siret, Vatra Dornei şi Câmpulung Moldovenesc; construcţia a trei staţii de transfer la Rădăuţi (capacitate de 40.575 t/an), Fălticeni (27.544 t/an) şi Câmpulung Moldovenesc (11.197 t/an) şi modernizarea a două staţii de transfer existente la Gura Humorului (16.691 t/an) şi Vatra Dornei (11.787 t/an). De asemenea, a inclus construcţia unei staţii de sortare la Moara (28.600 t/an), furnizarea unei unităţi de compostare individuală în zonele suburbane şi rurale şi de tocătoare pentru compostarea in situ a deşeurilor din parcuri şi grădini, precum şi asistenţă tehnică şi supervizare a lucrărilor (incluzând măsuri de publicitate şi conştientizare a publicului în vederea reducerii cantităţii de deşeuri sau separarea materialelor reciclabile şi a deşeurilor biodegradabile la sursă).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Contestaţii la licitaţia pentru depozitarea deşeurilor la Moara, încă din faza caietului de sarcini.
 Vizualizări articol: 1684 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Contestaţii la licitaţia pentru depozitarea deşeurilor la Moara, încă din faza caietului de sarcini0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei