Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 aug 2017 - Anul XXII, nr. 185 (6601)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Atenţionare

Preşedintele CJ: Actuala infrastructură rutieră nu face faţă numărului de turişti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, consideră că actuala infrastructură rutieră din judeţ nu mai face faţă numărului mare de turişti care vin în judeţ cu maşina. Gheorghe Flutur a precizat în cadrul unei conferinţe de presă că zilele acestea circulaţia se desfăşoară cu dificultate în zonele turistice ale judeţului, fiind comparabilă cu cea de pe DN 1, pe Valea Prahovei. Flutur a spus că a avut semnale din partea unor turişti care i-au sesizat faptul au traversat greu cu maşina unele oraşe şi municipii din judeţ, cum ar fi Gura Humorului sau Câmpulung Moldovenesc. În aceste condiţii, şeful administraţiei judeţene a declarat că este nevoie de o discuţie urgentă despre necesitatea construirii unor şosele de centură, investiţii care ar trebui realizate inclusiv la unele comune. „Eu cred că este urgent să discutăm de o strategie a şoselelor ocolitoare, iar Consiliul Judeţean dacă trebuie să se implice, şi simt că trebuie, o va face. Foarte multe se pot face pe plan local şi de către primării, chiar cu drumuri pietruite. Iar tema mea sună cam aşa. Ai dorit să fii staţiune turistică, trebuie să te comporţi ca staţiune turistică. Inclusiv prin prioritizarea investiţiilor. Avem staţiune turistică, am scris la poartă <Hai în Bucovina>, dar să ţinem turiştii blocaţi în trafic cinci ore nu e bine. Trebuie să găsim soluţii de deblocare, inclusiv noi, de la judeţ”, a spus preşedintele CJ Suceava. Gheorghe Flutur a adăugat că actuala infrastructură rutieră nu mai face faţă numărului mare de maşini, motiv pentru care au fost înregistrate blocaje în trafic, existând zile în care şi el personal a solicitat instituţiilor abilitate să ia măsuri de fluidizare. "Nu e în regulă să fie blocaje. Au fost, de exemplu, accidente care au blocat traficul, ori aici trebuie proceduri mai prompte, rapide, pentru a debloca. Pentru că dacă stai 10 minute pe DN 17 şi nu evacuezi carosabilul sau nu găseşti o variantă alternativă, ai creat un blocaj uriaş. Am fost în câteva zile comparaţi cu zona Valea Prahovei, cu blocajele de acolo”, a arătat Flutur. El a spus că din punctul său de vedere, în zilele în care circulaţia se desfăşoară cu dificultate, radarele nu îşi mai au rostul pe drumuri, iar poliţiştii ar trebui să se ocupe mai mult de fluidizarea traficului.

Gheorghe Flutur a amintit că în Polonia, statul a luat decizia să finanţeze de la buget şosele de centură ale localităţilor, în timp ce drumurile dintre acestea sunt realizate cu fonduri europene, soluţie care ar putea fi implementată şi în România. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedintele CJ: Actuala infrastructură rutieră nu face faţă numărului de turişti.
 Vizualizări articol: 1847 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preşedintele CJ: Actuala infrastructură rutieră nu face faţă numărului de turişti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei