Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 aug 2017 - Anul XXII, nr. 185 (6601)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dotare

Flutur: Unul dintre cele nouă elicoptere de căutare-salvare SMURD va fi destinat judeţului Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) ”Bucovina” Suceava va avea în dotare un elicopter mediu de căutare-salvare. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, ieri, în conferinţă de presă, că i-a solicitat secretarului de stat MAI, dr. Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi a primit promisiunea acestuia că unul dintre cele nouă elicoptere care vor fi achiziţionate de DGSU, prin proiectul ”Multirisc-modul I” va fi distribuit judeţului Suceava. Flutur a precizat că, având în vedere etapele procedurilor de licitaţie, elicopterul de salvare va ajunge la Suceava în 1-1,5 ani. Preşedintele CJ Suceava a mai spus că i-a solicitat secretarului de stat Arafat să aibă în vedere Suceava şi la înnoirea parcului auto şi să repartizeze judeţului nostru maşini cu spumă pentru stingerea incendiilor şi utilaje cu braţ telescopic pentru spargerea gheţurilor, având în vedere că în zona montană podurile de gheaţă de pe râuri creează probleme în fiecare primăvară.

Dotările la inspectoratele pentru situaţii de urgenţă din ţară sunt făcute de DGSU prin proiectului „Multirisc – modul I”, finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 – 2020.  Obiectivul general este îmbunătăţirea capabilităţilor de intervenţie în situaţii de urgenţă generate de mai multe tipuri de risc: inundaţii, alunecări de teren, cutremure, eşecul utilităţilor publice şi accidente în industrie.

Proiectul se derulează în perioada decembrie 2016 - august 2018 şi are un buget de 156.932.535 lei (35,247 milioane de euro).

La sfârşitul lunii trecute, dr. Raed Arafat a anunţat că aceste fonduri europene vor fi folosite pentru înlocuirea unei părţi importante din parcul auto al IGSU, inclusiv ambulanţe şi camioane, achiziţia de elicoptere medii de căutare şi alte echipamente de protecţie a personalului. Pentru următorii trei ani, DGSU dispune de 600 de milioane de euro, bani de la Uniunea Europeană, pentru dotări. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: Unul dintre cele nouă elicoptere de căutare-salvare SMURD va fi destinat judeţului Suceava.
 Vizualizări articol: 1709 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Flutur: Unul dintre cele nouă elicoptere de căutare-salvare SMURD va fi destinat judeţului Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei