Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 aug 2017 - Anul XXII, nr. 185 (6601)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Numire

Niculai Bosancu este consilier personal al directorului general al CFR Marfă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suceveanul Niculai Bosancu ocupă de câteva săptămâni funcţia de consilier personal al directorului general al CFR Marfă, Mihai Manole. În vârstă de 60 de ani, Niculai Bosancu are state vechi de plată în domeniul feroviar şi o vastă experienţă pe linie de întreţinere şi reparaţii vagoane.

El a preluat noua funcţie pe data de 10 iulie şi se consultă cu directorul general al CFR Marfă pe partea de material rulant.

„A fost o surpriză plăcută pentru mine să fiu sunat pentru a-mi oferi expertiza pe care o am în domeniu. Nu este deloc simplu să gestionezi o societate de dimensiunea CFR Marfă şi cred că orice idee este benefică, mai ales că ultimii ani au adus şi numeroase probleme în activitatea şi bunul mers al societăţii. Am venit cu toată deschiderea în această funcţie şi cred că împreună cu oamenii din conducerea CFR Marfă avem toate premisele pentru a readuce societatea la nivelul pe care îl dorim”, a arătat Niculai Bosancu.

Până să fie numit consilier personal al directorului general al CFR Marfă, Niculai Bosancu a ocupat funcţia de director adjunct la firma CFR Întreţinere şi Reparaţii Vagoane. În domeniul feroviar lucrează de 35 de ani, mai exact din 1982, când a finalizat cursurile Facultăţii de Transporturi Feroviare din Bucureşti, Secţia Material Rulant de Cale Ferată.

În afara activităţii profesionale, Niculai Bosancu este implicat şi în viaţa politică. Momentan este consilier judeţean din partea PSD, partid la care ocupă şi funcţia de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene Suceava. În trecut, a mai fost şi consilier local în municipiul Suceava şi a reprezentat interesele locuitorilor din cartierul Burdujeni.

 

Mihai Manole este director general al CFR Marfă de la începutul lunii mai

Mihai Manole ocupă funcţia de director general interimar al CFR Marfă de la începutul lunii mai, după ce vechea conducere a fost demisă în urma unui imens scandal de corupţie într-un dosar instrumentat de procurorii DIICOT Timişoara.

Mihai Manole este angajatul CFR Marfă încă de la înființarea societății, în anul 1998, și a parcurs toate etapele profesionale în cadrul societății, de la inginer, șef serviciu până la cea de director locomotive.

Fosta conducere a CFR Marfă a fost destituită după ce 2.450 de vagoane de marfă ar fi fost vândute la preţuri sub cele de piaţă.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), cu ajutorul polițiștilor din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate și cei de la transporturi, au efectuat la începutul lunii mai 63 de percheziții domiciliare în București și în județele Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Prahova, Mehedinți, Călărași, Arad, Teleorman, Dâmbovița.

Anchetatorii au reținut faptul că, în cursul anului 2016, la nivelul Societății Naționale de Transport Feroviar de Marfă "CFR Marfă" SA s-ar fi constituit un grup infracțional organizat, implicând factori de decizie de la nivelul central și teritorial al societății de transport, având ca scop subevaluarea bunurilor din patrimoniul societății, cu prilejul operațiunilor de vânzare-cumpărare a 2.450 de vagoane destinate casării, facilitând astfel traficarea în folosul SC Remat SA Călărași a diferenței rezultate între valoarea reală și cea subevaluată a bunurilor casate.

În acest caz, prejudiciul estimat se ridica la nu mai puţin de 6 milioane de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Niculai Bosancu este consilier personal al directorului general al CFR Marfă.
 Vizualizări articol: 3295 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 3 voturi
Niculai Bosancu este consilier personal al directorului general al CFR Marfă4.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei