Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 aug 2017 - Anul XXII, nr. 185 (6601)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Comparativ cu anul trecut

Numărul de turişti a crescut cu 40% în lunile iulie şi august

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat ieri că numărul de turişti care au vizitat judeţul în lunile iulie şi august a crescut cu aproximativ 40%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Gheorghe Flutur a precizat că din estimările făcute, în luna iulie 2017, în judeţul Suceava au fost peste 47.000 de turişti, în timp ce în aceeaşi lună din 2016, numărul de turişti a fost de aproximativ 39.000. El a mai adăugat că pentru primele 15 zile ale lunii august 2017 se estimează un număr de 65.000 de turişti care au fost prezenţi în judeţul Suceava, în condiţiile în care în aceeaşi perioadă din luna august 2016 au fost 48.000 de turişti.

Preşedintele CJ Suceava a precizat că din informaţiile primite de la operatorii de turism, până în data de 25 septembrie 2017 nu mai sunt locuri de cazare disponibile în judeţul Suceava.

Flutur a remarcat că municipiul Suceava se clasează pe primul loc la numărul de turişti. „Suceava stă foarte bine şi la numărul de înnoptări, dar şi la gradul de ocupare al unităţilor de cazare. Este pentru prima dată când municipiul Suceava se clasează pe primul loc din punctul de vedere al numărului de turişti”, a spus şeful administraţiei judeţene.

Pe de altă parte, Gheorghe Flutur a spus că şi pentru perioada următoare se estimează o creştere a numărului de turişti, precizând că până la finalul lunii au loc mai multe evenimente de amploare, de la Festivalul de Artă Medievală „Ștefan cel Mare”, Bucovina Rock Castle, Suceava Air Show, şi până la Sărbătoarea Muntelui de pe Rarău.

 

La Festivalul Medieval sunt aşteptaţi cel puţin 15.000 de spectatori

Flutur a amintit că de ieri a debutat Festivalul Internaţional de Artă Medievală „Ștefan cel Mare”, la care sunt aşteptaţi să participe cel puţin 15.000 de spectatori. El a spus că pentru prima dată, la ediţia de anul acesta vor fi prezente trupe din Ucraina, Ungaria şi Serbia. Preşedintele CJ Suceava a arătat că la ediţia de anul acesta spectatorii vor avea zilnic aproximativ 50 de evenimente şi manifestări, printre care spectacole de cascadorie, turniruri ecvestre sau spectacole de teatru. „Având în vedere că anul acesta s-au împlinit 560 de ani de la urcarea pe tron a domnitorului Ștefan cel Mare, în Cetatea de Scaun vor fi organizate mai multe reconstituiri ale unor momente istorice, respectiv miruirea unui domnitor, constituirea sfatului domnesc sau întoarcerea victorioasă de la bătălia din Muntenia”, a spus Flutur. El a adăugat că pe perioada desfăşurării festivalului au fost luate măsuri pentru fluidizarea traficului rutier.

Preşedintele CJ Suceava a amintit şi de festivalul Bucovina Rock Castle, care anul acesta va avea loc în perioada 25 – 27 august, în şanţul de apărare al Cetăţenii de Scaun a Sucevei, şi la care vor participa 15 trupe, din Austria, Grecia şi România, capul de afiş al evenimentului fiind fostul component al formaţiei Scorpions, Uli Jon Roth.

Nu în ultimul rând, el a spus că la finalul acestei luni, pe 28 august, pe masivul Rarău va avea loc evenimentul „Sărbătoarea Muntelui”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numărul de turişti a crescut cu 40% în lunile iulie şi august.
 Vizualizări articol: 1271 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Numărul de turişti a crescut cu 40% în lunile iulie şi august0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei