Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 aug 2017 - Anul XXII, nr. 185 (6601)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sesizare

Medic din Spitalul Judeţean Suceava, reclamat de rudele unei femei aduse la Urgenţă în stadiu terminal de boală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un medic din secţia Boli Infecţioase a Spitalului de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava este reclamat la Colegiul Medicilor, de rudele unei femei în vârstă de 70 de ani, care a murit în data de 10 august a.c. în spital. Motivul reclamaţiei este că femeii nu i-ar fi fost diagnosticat un cancer de pancreas decât după deces, de către medicul legist, şi că pe durata a zece zile de internare ar fi primit tratament pentru enterocolită.

Secretarul general al Colegiului Medicilor Suceava, dr. Irina Badrajan, a confirmat existenţa plângerii, făcută de ginerele femeii. Dr. Badrajan a declarat că sesizarea va fi analizată ”cu foarte mare atenţie” de comisia de jurisdicţie medicală a Colegiului Medicilor, care va declanşa o anchetă ”pe baza unor dovezi medicale”. ”Dorim să stabilim adevărul, nepărtinitor, dorim să facem lumină în acest caz. Bolnava în cauză era în stare terminală a unei boli fără vindecare”, a precizat dr. Badrajan.

În acest caz, a declanşat o anchetă internă şi Spitalul de Urgenţă Suceava pentru a stabili dacă pentru pacienta respectivă medicii care s-au ocupat de caz ar fi putut face mai mult. Purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, dr. Mihai Ardeleanu, a declarat că bolnava, obeză, a fost adusă la spital în stare foarte gravă, cu edeme, insuficienţă cardiacă şi hepatită toxico-septică şi a fost internată în secţia Boli Infecţioase. Examenul ecografic care i s-a efectuat nu a adus foarte multe informaţii noi, având în vedere că adâncimea de penetrarea a ultrasunetelor este mai mică la pacienţii obezi.

 

Medic: ”Nu ştiu ce s-ar mai fi putut face la momentul când pacienta a venit la spital”

În timpul internării, starea femeii s-a agravat şi a fost transferată în secţia Anestezie-Terapie Intensivă, unde a murit, în data de 10 august. La necropsia efectuată de medicii legişti au fost consemnate obezitatea, edemele, colecţie pleurală bilaterală, miocardo-scleroză, colecţie peritoneală masivă, cu depuneri fibrinoase, neoplasm de pancreas, hidrocolecist, fără posibilitate de drenare din cauza tumorii de pancreas, hepatită toxico-septică şi glomerulo-nefrită. La cauza morţii legiştii au trecut stop cardio-respirator acut, şoc toxico-septic, peritonită generalizată, formaţiune tumorală pancreatică infiltrativă.

Dr. Ardeleanu a subliniat că diagnosticul unei tumori de pancreas este unul dintre cele mai dificile, din cauza poziţiei în organism a acestui organ, în acest caz fiind îngreunat şi de faptul că pacienta era obeză şi avea infiltraţii cu lichid. De asemenea, purtătorul de cuvânt al spitalului a declarat că ”nici un act chirurgical nu ar fi fost posibil a fi efectuat în acest caz, venit la limită”. ”Nu ştiu ce s-ar mai fi putut face la momentul când pacienta a venit la spital. O comisie internă derulează o anchetă  la nivelul spitalului, pornind de la diagnosticul anatomopatologic. Vrem să vedem dacă avem ceva a ne reproşa”, a mai spus medicul.

Menţionăm că femeia a fost internată în Spitalul de Urgenţă din Suceava, cu simptome de enterocolită. Pe durata internării la Boli Infecţioase a primit antibiotice şi tratament de susţinere şi echilibrare a funcţiilor vitale.

În literatura medicală cancerul de pancreas este încadrat printre cele mai agresive forme de cancer, cu o rată a mortalităţii extrem de ridicată. Deoarece această boală evoluează mult timp fără nici o manifestare, diagnosticul este de multe ori stabilit când tumora s-a extins deja la alte organe sau, ca în cazul de faţă, post-mortem. Diagnosticul de cancer pancreatic este considerat o adevărată ”piatră de încercare” pentru medici. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medic din Spitalul Judeţean Suceava, reclamat de rudele unei femei aduse la Urgenţă în stadiu terminal de boală.
 Vizualizări articol: 6100 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 7 voturi
Medic din Spitalul Judeţean Suceava, reclamat de rudele unei femei aduse la Urgenţă în stadiu terminal de boală3.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei