Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 aug 2017 - Anul XXII, nr. 185 (6601)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Atenţie la şerpi

Poliţist de frontieră, muşcat de viperă în timp ce se afla în patrulare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un poliţist de frontieră, în vârstă de 39 de ani, de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Brodina, aflat în misiune de patrulare în zona localității Straja, a fost muşcat, miercuri, de o viperă. Directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Suceava, dr. Alexandru Lăzăreanu, a declarat, ieri, că poliţistul a fost adus de colegii săi de la locul incidentului până la punctul de întâlnire cu ambulanţa, care a fost solicitată de urgenţă, prin 112. ”Am cerut colegilor de la Ambulanţă să-l aducă direct la Suceava, fără să mai oprească la Rădăuţi, pentru că la spitalul municipal de acolo nu aveau ser antiviperin”, a afirmat dr. Lăzăreanu.

La Spitalul de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, pacientul a fost diagnosticat cu plagă muşcată, la un deget de la mâna stângă. Poliţistul ar fi alunecat în pădure, s-a dezechilibrat şi în cădere a ajuns cu mâna stângă în cuibul unei vipere. La Spitalul de Urgenţă Suceava a primit imediat ser antiviperin. ”După administrarea serului, a refuzat internarea şi a plecat acasă pe propria răspundere. Era stabil hemodinamic şi respirator”, a precizat medicul-şef al Unităţii de Primiri Urgenţe a spitalului din Suceava, dr. Liviu Cîrlan.

Acesta a mai spus că Spitalul de Urgenţă mai are în stoc încă trei flacoane de ser antiviperin şi urmează să facă o nouă comandă. De la 1 ianuarie a.c. până miercuri, au primit ser antiviperin 10 pacienţi muşcaţi de vipere.

Un flacon de ser antiviperin costă 1.950 de lei şi are valabilitate scurtă şi din acest motiv spitalele mici, cu bugete la limita de supravieţuire, evită să achiziţioneze acest produs. Unităţile sanitare care au nevoie de ser antiviperin pot să îl cumpere doar de la Compania Naţională Unifarm. Precizăm că serul este administrat gratuit celor care au nevoie de el. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţist de frontieră, muşcat de viperă în timp ce se afla în patrulare.
 Vizualizări articol: 2554 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poliţist de frontieră, muşcat de viperă în timp ce se afla în patrulare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei