Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 aug 2017 - Anul XXII, nr. 185 (6601)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Analiză

27 de persoane au murit, iar 120 au fost rănite în accidente produse în judeţ în prima jumătate de an

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O analiză a dinamicii evenimentelor rutiere produse în primele şase luni ale anului 2017 arată, conform conducerii Serviciului Rutier Suceava, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, o scădere a numărului de persoane decedate în accidente. Dacă în aceeaşi perioadă a anului trecut numărul de morţi înregistraţi în urma evenimentelor rutiere produse pe şoselele judeţului era de 45, în acest an numărul de persoane decedate în urma accidentelor a scăzut la 27. În urma celor 127 de accidente grave înregistrate în această perioadă au fost rănite grav 120 de persoane, alte 71 fiind rănite uşor. În total, în primul semestru al acestui an, în judeţul Suceava au fost constatate 502 evenimente rutiere, din care 375 uşoare, numărul de accidente fiind în scădere faţă de anul trecut, când s-au înregistrat 531 de accidente în primele şase luni.

Într-o analiză a Serviciului Poliţiei Rutiere Suceava, prezentată la mijlocul săptămânii de Gabriel Apopei, inspector principal de poliţie, şeful serviciului, se arată care ar fi principalele cauze de producere a accidentelor:

„Analiza dinamicii accidentelor de circulaţie grave produse pe raza judeţului Suceava în această perioadă relevă faptul că principalele cauze de producere ale acestora sunt: viteza excesivă şi neadaptată, fiind 41 de accidente soldate cu şase persoane decedate şi 40 de persoane rănite grav; indisciplina pietonală, fiind 32 de accidente soldate cu zece persoane decedate şi 22 de persoane rănite grav; depăşirile neregulamentare, fiind 11 accidente soldate cu 13 persoane rănite grav, dar nici o persoană decedată; abaterile bicicliştilor, fiind 10 accidente în care au murit trei persoane, iar şapte persoane au fost rănite grav”.

Conform raportului întocmit în cadrul serviciului poliţiei rutiere, între arterele cu risc de accidente în judeţ se remarcă DN17, cu 14 accidente, în care au decedat şase persoane, alte 14 fiind grav rănite, urmat de DN2, cu opt accidente, în care un om a murit şi alţi opt au fost grav răniţi. Urmează în cadrul statisticilor făcute DN2E, un drum pe care s-au produs nouă accidente, cu o persoană decedată şi nouă rănite grav, dar şi DN2H, unde s-au produs şase accidente soldate cu patru persoane decedate şi trei rănite grav.

În ceea ce priveşte localităţile în care s-au produs evenimente rutiere în primele şase luni ale anului, inspectorul principal Gabriel Apopei a remarcat că cele mai multe accidente au fost în municipiile Suceava (27), Rădăuţi (20) şi Fălticeni (19). Au fost aplicate 30.456 de sancţiuni contravenţionale, cu o creştere de aproape 14 procente faţă de numărul de sancţiuni înregistrate în primele luni ale anului 2016. Organizarea unor activităţi de educare şi prevenire a avut drept urmare scăderea numărului de evenimente rutiere în judeţ, aceasta fiind preocuparea de bază a conducerii Serviciului Poliţiei Rutiere Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 27 de persoane au murit, iar 120 au fost rănite în accidente produse în judeţ în prima jumătate de an.
 Vizualizări articol: 2606 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
27 de persoane au murit, iar 120 au fost rănite în accidente produse în judeţ în prima jumătate de an2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei