Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 aug 2017 - Anul XXII, nr. 185 (6601)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Clubul „Video Art” al Colegiul „Petru Rareș” a obținut Medalia anuală „UNICA”

Vineri, 18 August 2017 (13:02:08)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Clubul „Video Art” de la Colegiul Național „Petru Rareș” din Suceava a obținut medalia anuală UNICA în cadrul celei de-a 79-a ediții a Festivalului anual al Uniunii Internaționale a Cinematografiei de Amatori „UNICA”, de la Dortmund, Germania, din perioada 5-13 august.

Prestația întregii echipe a fost remarcată în mod constant de ceilalalți participanți, fiind cea mai numeroasă, dar și omogenă, în același timp.

Din echipa suceveană a Clubului „Video Art” au făcut parte: Oana Hapenciuc și Ana-Maria Hatnean (cl. a IX-a), Ștefan Ieremie, Cosmin Irimia (cl. a X-a) și Andreea Mierlă (cl. a XI-a). Cei cinci liceeni au desfășurat o muncă asiduă pe parcursul întregii perioade, pentru a realiza obiectivele pe care și le-au propus. Sufletul întregii activități a fost Andreea Mierlă, din clasa a XI-a, cea mai „vârstnică” dintre membrii echipei, cu o experiență notorie acumulată în timp, ea fiind și liderul acesteia, conducând întreaga activitate spre reușită. Grupul de elevi a fost coordonat de prof. Viorel Ieremie, președintele Clubului Video Art al elevilor de la Colegiul Național „Petru Rareș”.

Potrivit acestuia, „distincția este acordată în urma consultării cu fiecare federație națională, care își dă acordul pentru înmânarea respectivei medalii unui club sau cineast din țara respectivă. Asociația Națională a Cinecluburilor din România (ANCR) și-a exprimat acordul deplin pentru ca această distincție să fie acordată în acest an, Clubului Video Art de la colegiului sucevean, fiind considerat în acest an clubul cu cea mai reușită și eficientă activitate din țară”.

La ediția din acest an echipa suceveană de cineamatori a fost implicată în activitățile specifice desfășurate în cadrul festivalului, participând totodată la una din secțiunile acestuia, World Minute Movie Cup, cu unul din filmele premiate în cadrul Festivalului internațional Video Art pentru liceeni, derulat la Suceava, între 13-16 iulie 2017.

Activitatea cea mai importantă a fost realizarea de către echipa românească a unui reportaj despre întreaga ediție din acest an, care a fost proiectat înaintea Galei decernării premiilor din finalul festivalului.

Ineditul reportajului din acest an a fost faptul că el a fost realizat integral în limba germană, având și subtitrare în limba engleză. „Elevii de la Colegiul Național <Petru Rareș> și-au demonstrat încă o dată competențele multiple pe care le-au dobândit în cadrul colegiului, de la cunoașterea limbilor de circulație și până la operarea cu tehnica video digitală, pe care ei o utilizează în mod curent în activitățile de la club. Ca și la edițiile anterioare, cineamatorii suceveni au făcut cinste clubului și colegiului din care fac parte, reportajul acestora primind aplauze la final”, aș mai completat Viorel Ieremie. .

De menționat că din delegația municipiului Suceava a mai făcut parte viceprimarul municipiului, Lucian Harsovschi și consilierul Doina Ieremie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Clubul „Video Art” al Colegiul „Petru Rareș” a obținut Medalia anuală „UNICA”.
 Vizualizări articol: 1780 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Clubul „Video Art” al Colegiul „Petru Rareș” a obținut Medalia anuală „UNICA”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei