Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 aug 2017 - Anul XXII, nr. 185 (6601)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Sănătate

Pregătiri pentru începerea construcţiei centrului de tratament al cancerului, la Spitalul de Urgenţă Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Reprezentanţii firmei care va construi Centrul medical de radioterapie la Spitalul de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, ai firmei de proiectare, ai spitalului și ai Consiliului Judeţean au avut, ieri, o întâlnire pentru definitivarea ultimelor detalii referitoare la această investiţie, care se ridică la 13 milioane de euro. ”Sper să înceapă cât de repede lucrările la centrul de radioterapie de la spital pentru că este foarte mare nevoie de el”, a declarat, ieri, în conferinţă de presă, președintele CJ, Gheorghe Flutur, după ce a anunţat întâlnirea de la spital.

Conform Planului Urbanistic de Detaliu (PUD), aprobat de Consiliul Local Suceava,  centrul care urmează a fi construit în curtea Spitalului Vechi, între pavilioanele în care funcţionează secţiile Oncologie și Dermatologie, va ocupa o parcelă de 1000 de metri pătraţi. Conform documentaţiei, noua construcţie va avea un regim de înălţime S1+S2+P+1E, cu înălţime de maximum 10 metri. Accesul pietonal principal în noua clădire se va face dinspre bulevardul 1 Decembrie, poziţionat lângă fosta staţie de autobuz. Accesul auto va fi prin curtea spitalului. Chiar dacă arhitectura clădirii este modernă, aceasta va fi integrată în ansamblul arhitectural al pavilioanelor de la Spitalul Vechi. Din parcela de 1.000 de metri pătraţi, 530 mp vor fi ocupaţi de construcţii, iar pe terenul liber rămas liber se va amenaja o parcare cu pavaj tip grile umplute cu vegetaţie și o grădină interioară, o zonă de odihnă pentru personal şi pacienţi dotată cu bănci şi lampadare.

 

În Suceava sunt circa 10.000 de bolnavi de cancer, iar alţi 7.800 sunt în judeţul Botoșani

Investiţia de 13 milioane de euro este în totalitate privată, realizată de SC Lotus SRL Cluj Napoca, dar se derulează în parteneriat cu Spitalul de Urgenţă Suceava, care va asigura componenta de chimioterapie și după deschiderea noului centru. Termenul de realizare este de 4 luni.

Centrul de radioterapie și diagnostic precoce se adresează nu doar sucevenilor bolnavi de cancer, ci și pacienţilor din judeţele vecine, din Ucraina și Republica Moldova.

Tratamentul oncologic și radioterapia sunt finanţate prin programe naţionale, dar înfiinţarea unui centru de radioterapie la Suceava vine în sprijinul pacienţilor și familiilor acestora atât prin reducerea timpului de așteptare pentru programarea ședinţelor în centrele universitare, cât și prin eliminarea sau diminuarea cheltuielilor de deplasare.

Președintele CJ Suceava a declarat că în judeţul Suceava sunt 10.100 de bolnavi de cancer, iar alţi 7.800 sunt în judeţul Botoșani. De radioterapie au nevoie circa 800 de pacienţi pe an și pentru aceasta sunt nevoiţi să meargă în centrele universitare și să se înscrie pe liste de așteptare, cu termene de programare și de câteva luni. Un centru de radioterapie la Spitalul de Urgenţă Suceava ar însemna un ajutor substanţial pentru această categorie de pacienţi și pentru familiile lor, mai ales că toate procedurile de radioterapie vor fi decontate de Casa de Asigurări de Sănătate și oamenii nu vor trebui să plătească pentru tratament.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pregătiri pentru începerea construcţiei centrului de tratament al cancerului, la Spitalul de Urgenţă Suceava.
 Vizualizări articol: 3170 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 2 voturi
Pregătiri pentru începerea construcţiei centrului de tratament al cancerului, la Spitalul de Urgenţă Suceava3.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei