Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 aug 2017 - Anul XXII, nr. 185 (6601)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Adresabilitate

Cel mai mare număr de prezentări la Urgenţele Spitalului Judeţean Suceava, din ultimii 16 ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava a înregistrat, miercuri, 16 august a.c., cel mai mare număr de prezentări, de la înfiinţarea sa, în iunie 2001. Șeful UPU, dr. Liviu Cîrlan, a declarat, ieri, că în cursul zilei de miercuri 378 de persoane s-au adresat acestei secţii a Spitalului de Urgenţă Suceava, ceea ce reprezintă un record de prezentări în UPU, unde media zilnică este de 280-300 de persoane.

Cei care au solicitat ajutorul medicilor din UPU au fost pacienţi cu o gamă diversă de afecţiuni, de la răni grave în urma unor accidente rutiere sau pacienţi cronici decompensaţi, până la probleme minore, de competenţa medicilor de familie.

De altfel, dr. Cîrlan a arătat că, din totalul cazurilor prezentate, doar aproximativ 60 la sută au fost urgenţe sau cazuri de afecţiuni acute. Circa 170-180 dintre pacienţii care au venit miercuri la spital nu necesitau asistenţă medicală de urgenţă (cod alb), ci puteau să se adreseze fie ambulatoriului de specialitate al spitalului, fie policlinicilor sau cabinetelor medicilor de familie.

Numărul mare de pacienţi ”de cod alb”, adică cei care nu necesită asistenţă medicală de urgenţă, a făcut ca, miercuri, timpii de aşteptare pentru aceste persoane să depășească patru ore.

Dr. Liviu Cîrlan a menţionat că în UPU Suceava îşi desfăşoară activitatea în tura de dimineaţă patru medici urgentişti şi doi medici pediatri, în tura de după-amiază sunt trei medici urgentişti şi trei medici pediatri, iar în cursul nopţii garda este asigurată cu doi medici.

Personalul medical care efectuează gărzi în UPU este suplimentat şi cu cinci medici de familie, din care doi medici de familie sunt și angajaţi cu jumătate de normă, respectiv 4 ore.

Pe parcursul unei zile, vârful prezentărilor la UPU se înregistrează între orele 17.00 şi 18.00, după care numărul acestora scade, pentru a creşte din nou începând cu ora 22.00, mai ales în cursul verii.

Unitatea Primire Urgenţe şi-a început activitatea în Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava în data de 15 iunie 2001. La sfârșitul lui 2001, UPU a încheiat anul cu 30.102 prezentări.

An de an, numărul celor care se adresează Urgenţei a crescut. În 2012 au fost 71.937 de pacienţi, iar la sfârșitul acestui an, la ritmul de creștere a numărului de prezentări, medicul-şef Liviu Cîrlan estimează că ar putea depăşi 100.000 de persoane. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cel mai mare număr de prezentări la Urgenţele Spitalului Judeţean Suceava, din ultimii 16 ani.
 Vizualizări articol: 2794 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Cel mai mare număr de prezentări la Urgenţele Spitalului Judeţean Suceava, din ultimii 16 ani5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei