Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 feb 2017 - Anul XXII, nr. 23 (6439)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Ofertă neaşteptată

Toți consilierii județeni din comisia de negociere a chiriei la ”Hanul Domnesc” sunt membri PSD

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Clauzele contractului de închiriere a imobilului în care îşi desfăşoară activitatea Muzeul Etnografic "Hanul Domnesc" vor fi negociate de PSD. Cei trei consilieri judeţeni membri în comisia de negociere fac parte toţi din acest partid. La şedinţa de ieri a Consiliului Judeţean, preşedintele Gheorghe Flutur a invitat mai întâi PSD să facă nominalizările pentru comisie. ”Câte?”, au întrebat social-democraţii. ”Câte vreţi”, a fost răspunsul lui Flutur.

Încurajaţi în acest fel, PSD-iştii au venit cu propuneri pentru toate cele trei locuri din comisie, după care Flutur a spus sec ”PNL nu are nici o propunere”, apoi a trecut rapid la vot şi a anunţat componenţa integrală a celor care trebuie să negocieze condiţii cât mai avantajoase pentru păstrarea activităţii muzeale la "Hanul Domnesc":  Gavril Vârvara, Brînduşel Nichitean şi Gheorghe Monoranu, consilieri judeţeni, membri PSD, Emil Ursu, managerul Muzeului Bucovinei, Alexandru Moldovan, şeful Serviciului avizare legalitate şi secretariat al Consiliului Judeţean Suceava, şi Smărăndiţa Tanasă, şeful Serviciului patrimoniu din CJ.

Conform mandatului dat ieri de Consiliul Judeţean, comisia va negocia clauzele contractuale minime obligatorii referitoare la durata contractului, preţ, daune moratorii şi eventuale investiţii realizabile şi modul de suportare a cheltuielilor aferente. Aceste clauze vor fi cuprinse în noul contract de închiriere, ce urmează a fi încheiat între Muzeul Bucovinei şi Ustinia Colomeischi, proprietara clădirii ”Hanul Domnesc" şi a terenului aferent. Negocierile trebuie finalizate până cel târziu la data de 15 februarie a.c..

 

Proprietara cere majorarea chiriei lunare cu 1.000 de lei

Din expunerea de motive a proiectului de hotărâre referitor la comisia de negociere reiese că proprietara imobilului şi-a manifestat disponibilitatea de încheiere a unui nou contract de închiriere, pe o perioadă de trei ani, însă cu majorarea chiriei lunare cu suma de 1.000 lei.

Imobilul în care îşi desfăşoară activitatea Muzeul Etnografic "Hanul Domnesc" este închiriat de Muzeul Bucovinei de la proprietara Ustinia Colomeischi, din 20 februarie 2012, pe o perioadă de 5 ani, respectiv până la 19 februarie 2017, cu o chirie lunară de 7.932,50 lei. Contractul de închiriere a fost încheiat ca urmare a restituirii în natură a acestui imobil, în baza Deciziei nr.73/2010 a Curţii de Apel Suceava - Secţia civilă şi a Deciziei nr. 7550/2011 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie — Secţia Civilă de respingere a recursului, principalele clauze contractuale fiind stabilite în baza Hotărârii de Guvern nr. 1886/2006, act normativ abrogat în prezent. Acest imobil, compus din clădire (S+P+1) cu o suprafaţă desfăşurată de 630 mp şi teren aferent în suprafaţă de 1.913 mp, a găzduit încă din anul 1968 Secţia de Etnografie şi Artă Populară a Muzeului Judeţean Suceava, fiind una dintre cele mai vechi clădiri civile din municipiul Suceava, un simbol al arhitecturii medievale. Dat fiind faptul că proprietara imobilului nu şi-a manifestat intenţia de a vinde bunul, coroborat totodată cu imposibilitatea ca până la expirarea contractului de închiriere, respectiv 20 februarie a.c., să fie identificate resursele necesare achiziţionării, CJ a considerat oportună încheierea unui nou contract de închiriere.

Punctul de vedere al Consiliului de Administraţie a Muzeului Bucovinei, exprimat pe această temă, este că cele două modalităţi prin care "Hanul Domnesc" ar putea să rămână în administrarea muzeului ar fi cumpărarea sau închirierea, dar durata închirierii să fie de minimum 5 ani, preferabil 10 ani, cu posibilitatea negocierii chiriei la trei ani. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Toți consilierii județeni din comisia de negociere a chiriei la ”Hanul Domnesc” sunt membri PSD.
 Vizualizări articol: 2316 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Toți consilierii județeni din comisia de negociere a chiriei la ”Hanul Domnesc” sunt membri PSD5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei