Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 feb 2017 - Anul XXII, nr. 23 (6439)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Controale

36 de şoferi lăsaţi fără permise şi sancţiuni de peste 200.000 de lei, în urma unei acţiuni a poliţiei rutiere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O amplă acţiune având drept scop creşterea siguranţei rutiere, care a avut loc în perioada 28 – 30 ianuarie pe şoselele din întreg judeţul, a dus la identificarea mai multor şoferi care au consumat alcool înainte de a se urca la volan, au condus fără permis sau au depăşit viteza legală. În această perioadă de trei zile, în intervalul orar 08.00-13.00, peste 150 de poliţişti din cadrul Serviciului Rutier al IPJ Suceava, sprijiniţi de poliţişti rutieri din cadrul poliţiilor orăşeneşti şi municipale şi toate cele zece autospeciale ale poliţiei dotate cu aparatură radar, au acţionat pe drumurile naţionale şi europene pentru identificarea şoferilor care încalcă regimul legal de viteză. În partea a doua a zilei, între orele 16.00 – 24.00, poliţiştii au acţionat în special pe drumurile judeţene şi comunale, pentru identificarea şoferilor care consumă alcool şi se urcă la volan, punând astfel în pericol siguranţa traficului rutier.

În timpul acţiunii au fost aplicate 532 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 201.125 lei, aproape 300 dintre acestea fiind date pentru încălcarea regimului legal de viteză. Au fost constatate 10 infracţiuni, între care conducere fără permis, conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi conducerea unui vehicul neînmatriculat. În urma verificărilor făcute în timpul acţiunii, poliţiştii au suspendat 36 de permise de conducere, din care 10 pentru viteză, 17 pentru consum de băuturi alcoolice şi celelalte pentru depăşiri neregulamentare şi neacordări de prioritate. Pentru neregulile tehnice constatate, au fost retrase 21 de certificate de înmatriculare pentru vehicule. Acţiunea poliţiştilor a urmărit în mod special şi circulaţia vehiculelor înmatriculate în străinătate, cu precădere în Bulgaria şi în Marea Britanie. Astfel, un bărbat de 34 ani, din municipiul Vatra Dornei, care conducea un autoturism marca Toyota, înmatriculat în Bulgaria, pe strada Dealu Negru din localitate, având permisul de conducere anulat, a fost testat cu aparatul etilotest, acesta arătând o concentraţie de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele şoferului a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi conducerea unui autovehicul fără permis de conducere. Poliţiştii îi sfătuiesc pe şoferi să nu urce băuţi la volan, ei riscând astfel pedeapsa cu închisoarea de la 1 la 5 ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 36 de şoferi lăsaţi fără permise şi sancţiuni de peste 200.000 de lei, în urma unei acţiuni a poliţiei rutiere.
 Vizualizări articol: 2153 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
36 de şoferi lăsaţi fără permise şi sancţiuni de peste 200.000 de lei, în urma unei acţiuni a poliţiei rutiere0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei