Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 feb 2017 - Anul XXII, nr. 23 (6439)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acţiune de amploare

Hoţi din locuinţe şi spărgători de maşini la beţie, prinşi după mobilizarea a 150 de poliţişti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

150 de poliţişti judiciarişti au fost implicaţi timp de două zile într-o amplă acţiune care a vizat peste 20 de dosare penale înregistrate cu AN (autori necunoscuţi), în cazuri de furt şi distrugere. În cadrul acţiunii s-au făcut numeroase audieri, iar zece suspecţi de fapte penale au fost puşi sub acuzare.

Comisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, a declarat: „Poliţiştii au utilizat toate tehnicile investigative şi mijloacele procesuale, reuşind să probeze activitatea infracţională a zece persoane bănuite de furturi şi distrugeri. Acţiunile poliţiştilor judiciarişti au fost susţinute şi de poliţiştii de ordine publică şi poliţiştii rutieri care au organizat filtre şi activităţi de monitorizare, precum şi de luptătorii din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale, care au oferit suportul acţiunilor în teren”.

 

Au ieşit băuţi din club şi s-au apucat de spart geamurile la maşini

Printre altele, poliţiştii au continuat cercetările în cazul unor fapte de distrugere asupra a patru maşini parcate în municipiul Suceava, fapte comise în noaptea de 24 spre 25 ianuarie. La vremea respectivă, Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată de un localnic, care a găsit sparte luneta şi geamul portierei dreapta spate a maşinii sale. Iniţial, s-a crezut că este vorba de un furt, însă ulterior au fost identificate alte trei autoturisme care aveau avarii, prin spargerea geamurilor. Din cercetări a rezultat că faptele de distrugere au fost comise de un grup de tineri care ieşiseră de la un club şi erau în stare avansată de ebrietate.

Poliţiştii de la Biroul de Investigaţii Criminale Suceava i-au identificat ca autori ai faptelor de distrugere pe trei minori, unul de 16 ani, din Suceava, şi doi de 17 ani, unul din Câmpulung Moldovenesc şi unul din comuna Tulgheş, judeţul Harghita. Ultimii doi sunt elevi la un liceu din municipiul Suceava şi stau în internat.

Cei trei au recunoscut comiterea faptelor, declarând că au spart geamurile pe fondul stării avansate de ebrietate în care se aflau. Minorii s-au ales cu dosare penale pentru infracţiunea de distrugere.

 

Au intrat în casa unei bătrâne pentru a se încălzi şi i-au furat banii

Pe 30 ianuarie, poliţiştii au continuat cercetările şi privind un furt din casa unei bătrâne în vârstă de 88 de ani, din municipiul Suceava. Pe 18 ianuarie, bătrâna a primit în casă un bărbat şi o femeie, care i-au spus că sunt îngheţaţi de frig şi vor să se încălzească puţin. La un moment dat, bărbatul i-a cerut bătrânei o cană cu apă, timp în care femeia i-a sustras din poşetă bătrânei 450 de lei.

Cei doi autori identificaţi de poliţişti sunt o tânără de 22 de ani şi un bărbat de 61 de ani, romi din Şcheia. 

 

A luat un telefon livrat de agentul de curierat şi a fugit

Într-un alt caz, pe 26 ianuarie, un tânăr în vârstă de 24 de ani, din comuna Iaslovăţ, şofer la o firmă de curierat, a reclamat că a dus un colet unui tânăr, în municipiul Rădăuţi, livrându-i un telefon mobil în valoare de 2.350 de lei, pe care clientul l-a luat şi a fugit, fără a achita comanda. Pe 30 ianuarie, poliţiştii l-au identificat pe autorul faptei în persoana unui tânăr în vârstă de 19 ani, din municipiul Rădăuţi.    

„Prejudiciul a fost recuperat, iar faţă de suspect a fost dispusă prin ordonanţă efectuarea în continuare a urmăririi penale sub aspectul infracţiunii de furt calificat”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

 

Furturi dintr-o locuinţă şi dintr-un magazin

Un alt caz de furt a fost rezolvat de poliţiştii de la Vatra Dornei. Pe 25 ianuarie, un bărbat în vârstă de 56 de ani, din municipiu, a reclamat că din locuinţă i-au fost sustrase o combină muzicală şi două boxe, în valoare de 1.000 de lei. Din cercetări a rezultat că bărbatul a plecat de la domiciliu, împreună cu ceilalţi membri ai familiei, fără a încuia poarta sau uşa de acces în locuinţă. Un bărbat de 41 de ani, localnic, care cunoştea casa persoanei vătămate, a intrat în imobil şi a furat bunurile amintite.

Bărbatul a recunoscut fapta comisă şi a restituit persoanei vătămate bunurile sustrase.

De asemenea, poliţiştii au depistat şi un bărbat în vârstă de 37 de ani, din comuna Stulpicani, care a spart, în noaptea de 26 spre 27 ianuarie, un magazin din localitate, furând bunuri în valoare de 700 de lei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hoţi din locuinţe şi spărgători de maşini la beţie, prinşi după mobilizarea a 150 de poliţişti.
 Vizualizări articol: 5993 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hoţi din locuinţe şi spărgători de maşini la beţie, prinşi după mobilizarea a 150 de poliţişti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei