Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 feb 2017 - Anul XXII, nr. 23 (6439)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiţie

Flutur a anunţat că Transgaz a alocat banii pentru magistrala de gaz Pojorâta – Vatra Dornei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat ieri că Transgaz a alocat fonduri în bugetul pentru anul acesta pentru lucrările de construcţie a magistralei de gaz de la Pojorâta la Vatra Dornei.  Gheorghe Flutur a spus că la începutul acestui an a făcut demersuri la Guvern şi la Transgaz prin care a solicitat alocarea banilor necesari pentru începerea acestei investiţii. El a declarat în cadrul şedinţei de ieri a Consiliului Judeţean că a primit răspuns din partea companiei Transgaz, prin care a fost informat că în bugetul pentru anul 2017 au fost prinse fondurile necesare pentru conducta de la Pojorâta la Vatra Dornei. Flutur a precizat că pentru începerea lucrărilor se aşteaptă Hotărârea de Guvern de scoatere din fondul forestier a unei suprafeţe de 15 hectare de pădure, Transgaz urmând să plătească circa şase milioane de euro.

Investiţia pentru construcţia conductei de gaz metan pe o lungime de 33 de kilometri este parte a proiectului „Suceava – Utilităţi şi mediu la standarde europene”. În februarie 2010, compania Transgaz a preluat gratuit de la Consiliul Judeţean Suceava conductele de gaz construite prin proiectul „Utilităţi şi mediu la standarde europene”. Este vorba despre tronsoanele Frasin – Pojorâta şi Păltinoasa – Rădăuţi, dar şi despre cele din zona Fălticeni, în lungime totală de peste 100 de kilometri. Tot atunci, Transgaz s-a angajat să continue investiţia în construcţia magistralei de gaz metan până la Vatra Dornei.

Pe de altă parte, Gheorghe Flutur a prezentat în şedinţa de ieri a CJ concluziile unui audit făcut la modul în care a fost implementat proiectul „Suceava - utilităţi şi mediu la standarde europene”. Flutur a precizat că o primă concluzie ar fi că cele 61 de primării incluse în proiect s-au împrumutat cu 86,3 milioane de lei pentru realizarea unor investiţii care ajung în domeniul public al statului. Recomandarea care reiese din concluziile auditului ar fi ca primăriile din proiect să se implice pentru a face demersurile necesare în vederea continuării construcţiei reţelelor de gaz metan. În acelaşi timp, o altă concluzie ar fi ca administraţia judeţeană, ca reprezentantă a asociaţiei celor 61 de primării, să facă demersurile la Ministerul de Finanţe pentru a prelua restul de credit rămas de rambursat pe componenta de gaze naturale, respectiv 18 milioane de euro. Flutur a precizat că a făcut demersuri în acest sens, o astfel de soluţie fiind necesară pentru ca primăriile să nu mai fie nevoite să achite din bugetele proprii ratele şi dobânzile la creditul contractat. Gheorghe Flutur a precizat că nu mai vrea să discute dacă „acest proiect a fost bun sau nu” sau să ducă discuţiile într-o zonă „politică pătimaşă”, subliniind că el este pentru o abordare constructivă, care să ducă la rezolvarea tuturor problemelor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur a anunţat că Transgaz a alocat banii pentru magistrala de gaz Pojorâta – Vatra Dornei.
 Vizualizări articol: 2178 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Flutur a anunţat că Transgaz a alocat banii pentru magistrala de gaz Pojorâta – Vatra Dornei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei