Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 feb 2017 - Anul XXII, nr. 23 (6439)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

După proiectul de buget

Consiliul Judeţean Suceava va avea o gaură de peste opt milioane de euro pentru plata salariilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat în cursul zilei de ieri că aşa cum arată proiectul de buget de stat pentru anul acesta, sumele care ar urma să fie alocate judeţului nu sunt suficiente pentru a asigura salariile angajaţilor proprii şi din instituţiile subordonate pentru tot anul 2017. Gheorghe Flutur a spus în şedinţa deliberativului judeţean că pentru a acoperi necesarul de fonduri, după majorarea salariilor, CJ Suceava ar mai avea nevoie de o sumă de 34 de milioane de lei, adică aproximativ opt milioane de euro. Flutur a apreciat faptul că vor creşte salariile personalului din aparatul propriu şi din instituţiile subordonate, precizând că „era de mult nevoie ca în administraţie să se plătească după munca depusă”. El a atras însă atenţia că dacă nu vor fi alocaţi bani suplimentari, nu există suficiente fonduri până la finalul anului.

Șeful administraţiei judeţene a precizat că fondul de salarii din anul 2016 pentru angajaţii Consiliului Judeţean şi ai instituţiilor subordonate a fost de 92 de milioane de lei. El a precizat că în urma calculelor făcute, care au inclus majorările salariale de anul acesta, fondul de salarii necesar pentru anul 2017 ar fi de 140 de milioane de lei. „Este o diferenţă de 48 de milioane de lei, respectiv o creştere cu 52% a fondului necesar de salarii pentru anul acesta. La o primă analiză a datelor existente, judeţul primeşte pentru cheltuieli la instituţiile descentralizate cu şase milioane de lei mai mult decât anul trecut, iar la sumele pentru echilibrarea bugetelor, suma creşte cu 8 milioane de lei. Deci în total avem o creştere de 14 milioane de lei la sumele alocate, comparativ cu anul 2016, condiţii în care mai rămân 34 de milioane de lei pe care nu le avem pentru a acoperi necesarul de bani pentru salarii şi pentru a funcţiona măcar la parametrii anului trecut”, a explicat Gheorghe Flutur.

El a dat ca exemplu Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, acolo unde fondul de salarii pentru anul acesta va creşte cu 31 de milioane de lei, comparativ cu anul trecut. De asemenea, sumele necesare plăţii salariilor în învăţământul special vor creşte anul acesta cu 10 milioane de lei, în timp ce la Muzeul Bucovinei fondul de salarii trebuie să crească de la 5,6 milioane de lei, în 2016, la 8,4 milioane de lei, în 2017. „Numai la cele trei instituţii ne trebuie în plus la salarii o sumă de 37,8 milioane de lei”, a subliniat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava.

Gheorghe Flutur a precizat că a făcut deja demersuri la Ministerul Finanţelor Publice pentru a solicita majorarea bugetului Consiliului Judeţean, în vederea suplimentării fondului de salarii. „Trebuie să facem eforturi să convingem Guvernul să ne dea banii pentru a putea acoperi salariile. Să dea Dumnezeu să primim fondurile de care avem nevoie. Îmi exprim speranţa că se vor găsi soluţiile pentru a primi fondurile necesare”, a spus Flutur. El a arătat că deşi fondul de salarii nu este suficient pentru tot anul, nu s-au luat în calcul eventuale disponibilizări în rândul angajaţilor Consiliului Judeţean. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consiliul Judeţean Suceava va avea o gaură de peste opt milioane de euro pentru plata salariilor.
 Vizualizări articol: 3842 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Consiliul Judeţean Suceava va avea o gaură de peste opt milioane de euro pentru plata salariilor1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei