Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 feb 2017 - Anul XXII, nr. 23 (6439)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

După articolul din Monitorul

Primăria şi Poliţia Rutieră au renunţat la limitarea de 30 de km/h, între Bancă şi Policlinică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Limita de viteză cu care se circulă pe strada Ştefan cel Mare din municipiul Suceava, pe porţiunea de la Bancă la Policlinică, a fost din nou schimbată, luni seară, la 40 de kilometri la oră, indicatoarele care limitau viteza la 30 de kilometri la fiind date jos în grabă.Decizia a fost luată de Primăria municipiului Suceava, cu avizul Poliţiei Rutiere, la mai puţin de 48 de ore de la publicarea în Monitorul de Suceava a articolului „Circulaţia prin Suceava vă poate lăsa uşor fără permis: viteză limitată la 30 de km/h, de la Bancă la Policlinică”, un material care a adunat aproape 9.000 de accesări în ediţia online şi aproape o sută de comentarii. Marea majoritate a comentariilor erau vehemente şi împotriva acestei limitări, sucevenii considerând că nu este admisibil ca pe o porţiune atât de lungă de pe principalul bulevard al Sucevei să fie impusă o limită de doar 30 de kilometri la oră.

 

Principalul efect: Ridicarea limitei de viteză scade semnificativ riscul pierderii permisului de conducere

Decizia de limitare la 30 de kilometri la oră a fost luată pentru că, în general, pe porţiunea în linie dreaptă de la BNR şi până la Policlinică se circulă constant cu viteze care depăşesc cu mult 50 de km/h, ceea ce înseamnă risc ridicat pentru pietonii care traversează pe succesiunea de locuri marcate, din faţa BNR, a magazinului Bucovina şi a Palatului de Justiţie.

Pe perioada cât limita a fost de 30 de kilometri la oră, radarele poliţiei au înregistrat mai mulţi şoferi cu viteze de peste 80 de km/h, ceea ce a însemnat depăşirea limitei cu mai mult de 50 de km/h şi suspendarea permisului de conducere pentru 90 de zile.

Pe de altă parte, revenirea la limita de 40 de km/h nu ar trebui să aducă mari schimbări în viteza de rulare a maşinilor. Chiar şi la limita de 30 de km/h, şoferi care circulau cu până în 50 de kilometri la oră nu au fost traşi pe dreapta pentru a fi amendaţi. Diferenţa contează doar în ceea ce priveşte riscul şoferilor de a rămâne fără permis de conducere: în noile condiţii, de limită de 40 de kilometri la oră, poate rămâne fără permis doar şoferul care circulă cu peste 90 de km/h. Iar un şofer de acest gen nu îşi poate găsi prea multe scuze dacă circulă cu o asemenea viteză, chiar dacă este seară sau noaptea, iar traficul este redus.

 

Viceprimarul Harşovschi: „Credem că era exagerat să se circule pe bulevardul principal cu doar 30 de kilometri la oră”

Viceprimarul municipiului Suceava Lucian Harşovschi, care are atribuţii de coordonare a Serviciului Străzi din cadrul primăriei, a declarat că s-a ajuns la concluzia că limitarea la 30 de km/h blochează traficul.

„Erau şoferi care circulau cu 30 de km/h, iar cei din spate îi claxonau, regula însă trebuia respectată. Am decis să revenim la restricţia de 40 de km/h, credem că era exagerat să se circule pe bulevardul principal cu doar 30 de kilometri la oră’, a declarat viceprimarul. 

 

Trecerile de pietoni vor fi semaforizate şi sincronizate

Viceprimarul a mai declarat că în proiecţia de buget pe anul acesta este prinsă finanţare pentru semaforizarea trecerilor de pietoni pe porţiunea dintre BNR şi Policlinică, cu tot cu programul „Lumină verde”, de sincronizare a lor. Măsura va fi pusă în aplicare în câteva luni de zile, cel mai târziu până în vară.

Varianta de a se amenaja denivelări pe carosabil („spinările de măgar”) la trecerile de pietoni nu este agreată de cei de la Primăria municipiului Suceava. Se consideră că acestea ar duce la un trafic greoi, iar riscul pentru pietonii care traversează nu ar fi eliminat.  

Odată ce trecerile de pietoni vor fi semaforizate şi sincronizate, limita de viteză ar putea fi ridicată la 50 de kilometri la oră, cât este prevăzut maximum în localitate, pe o porţiune întinsă, de la sensul giratoriu de la intrare în Suceava, dinspre Fălticeni, până la cel din Centru. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria şi Poliţia Rutieră au renunţat la limitarea de 30 de km/h, între Bancă şi Policlinică.
 Vizualizări articol: 5033 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Primăria şi Poliţia Rutieră au renunţat la limitarea de 30 de km/h, între Bancă şi Policlinică5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei