Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 feb 2017 - Anul XXII, nr. 23 (6439)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tot la 1,8 lei pe km

Călătoriile cu taxiul în Suceava nu se scumpesc, deocamdată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

De la 1 februarie, noul tarif maximal pentru călătoriile cu taxiul, în municipiul Suceava, este de 2,5 lei/km. În practică însă, toate călătoriile vor fi efectuate, deocamdată, tot cu 1,8 lei/km, adică tariful care a fost menţinut din 2008 şi până acum. Asta deoarece taximetriştii trebuie să vină la Primăria Suceava cu o adresă oficială prin care se comunică tariful agreat.

Conform legii, „taxiurile deservite de un dispecerat pot realiza serviciul de transport utilizând tarife unice sau tarife diferenţiate pe categorii de autovehicule”. Aceeaşi obligaţie o au şi taximetriştii care nu s-au înscris la unul din cele trei dispecerate asigurate în municipiul Suceava de companiile Taxi CSV, Euro Taxi şi Tin Taxi.

Patronii celor mai mari trei firme de taxi din Suceava, care gestionează peste 90% din cele 400 de taxiuri autorizate să presteze acest serviciu complementar de transport persoane, au confirmat ieri, telefonic, că nu au luat încă o decizie în privinţa noilor tarife.

„Deocamdată mergem tot cu 1,8 lei/km”, a spus Cristian Chihaia, de la Taxi CSV, care are cele mai multe maşini de taxi autorizate.

Tot la tariful de 1,8 lei/km rămân deocamdată şi cele 150 de taxiuri gestionate de Tin Taxi, după cum a precizat Valentin Besac, care spune că este necesară o analiză atentă a pieţei, înainte de a se lua o decizie în această privinţă.

Un alt operator de taxi important, Euro Taxi, va funcţiona în perioada imediat următoare tot cu 1,8 lei/km, dar are de gând să parcurgă cât mai rapid etapele necesare pentru modificarea tarifului.

„Avem aproape 10 ani de când funcţionăm cu acelaşi tarif, care a fost redus de la 2,4 lei/km, cât era în 2007. Pe atunci benzina era 2 lei, acum e 4,5 lei pe litru, salariile minime au crescut, ca şi cotizaţiile la stat. Nu putem supravieţui astfel. Dacă se urcă mai mulţi în maşină şi merg doar puţin prin oraş, transportul e mai ieftin ca la autobuz”, spune Octavian Mariniuc, care consideră că nici tariful maximal, de 2,5 lei/km, nu este suficient, în anumite situaţii.

Faptul că nici un taximetrist din Suceava nu poate percepe deocamdată mai mult de 1,8 lei/km, pentru cursele efectuate, a fost confirmat de viceprimarul Lucian Harşovschi, care a precizat că până ieri după-amiază nu a fost depusă nici o solicitare de modificare a tarifelor la transportul complementar.

„De la 1 februarie intră în vigoare noua decizie de Consiliu Local, dar taximetriştii trebuie să parcurgă anumite proceduri pentru a putea modifica tarifele. Mulţi cred că deja pot pune pe portieră noul preţ. Nu e deloc aşa, ci trebuie să aducă o adresă oficială din partea dispeceratelor/operatorilor, prin care se comunică tariful agreat, în baza căruia autoritatea locală va emite noile tarife pentru maşinile dispecerizate, hârtia respectivă, împreună cu alte informaţii utile clienţilor, urmând să fie afişată la bordul maşinilor”, a explicat viceprimarul sucevean, care, prin compartimentele de specialitate din primărie, gestionează atât transportul public, cât şi pe cel complementar din municipiul reşedinţă de judeţ.

Dacă taximetriştii vor opta pentru a circula cu tariful maximal, de 2,5 lei/km, călătoriile cu acest mijloc de transport vor fi mai scumpe cu 40%, o creştere foarte mare, care se va resimţi puternic în buzunarele clienţilor acestora. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Călătoriile cu taxiul în Suceava nu se scumpesc, deocamdată.
 Vizualizări articol: 2427 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Călătoriile cu taxiul în Suceava nu se scumpesc, deocamdată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei