Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 feb 2017 - Anul XXII, nr. 23 (6439)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politică şi administraţie

PSD şi PNL îşi scot reciproc ochii cu falimentarea regiei de drumuri şi poduri a Consiliului Judeţean Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Societatea Drumuri şi Poduri SA Suceava, aflată în insolvenţă, care aparţine Consiliului Judeţean Suceava, este motiv de scandal între cele două grupuri politice din deliberativ, PNL şi PSD. La şedinţa CJ de ieri, consilierul PSD Dan Ioan Cuşnir a făcut un adevărat rechizitoriu la adresa preşedintelui CJ, Gheorghe Flutur, şi a modului în care a fost administrată societatea în precedentul mandat al acestuia. De la schimbarea din funcţia de director la Drumuri şi Poduri a social-democratului Eugen Girigan – atât în primul, cât şi în al doilea mandat al lui Gheorghe Flutur, până la acumularea de datorii, pierderea contractelor şi intrarea în insolvenţă, toate au fost apreciate de Cuşnir ca manevre intenţionate care au dus la falimentarea societăţii. Cuşnir a cerut ca toate aspectele semnalate de el să fie verificate şi să primească un răspuns.

În replică, Flutur i-a spus lui Cuşnir că face confuzii între Societatea Drumuri şi Poduri SA Suceava şi Direcţia de Drumuri şi Poduri din cadrul CJ şi i-a delegat pe vicepreşedintele Viorel Seredenciuc şi pe administratorul public, Irina Vasilciuc, să-i explice aspectele economice, legate de contracte, datorii şi vânzarea de active. ”S-au vândut toate activele şi nu s-a acoperit datoria. În opinia mea, este una dintre cele mai mari găuri de la CJ”, a spus Seredenciuc.

Pentru a pune punct acuzelor reciproce, preşedintele CJ, Gheorghe Flutur, a declarat că va cere Adunării Generale a Acţionarilor de la Societatea de Drumuri şi Poduri o informare la zi, pe care o va prezenta deliberativului.

 

Istoria SC Drumuri şi Poduri

SC Drumuri şi Poduri SA a fost înfiinţată în 2005, din Regia Autonomă Drumuri şi Poduri, având profit de şase milioane în anii 2006, 2007 şi 2008. În 2009 şi 2010 a avut pierderi de câte patru milioane de lei, iar în 2011 pierderile au fost de 5,7 milioane de lei.

În aprilie 2011, firma a intrat în procedură de insolvenţă voluntară, iar prin instanţă s-a stabilit un plan de reorganizare şi ca datoriile să fie plătite timp de trei ani. AGA şi CA ale SC Drumuri şi Poduri SA au pus în aplicare mai multe planuri de restructurare.

Declanşarea procedurii de insolvenţă şi reorganizare judiciară a fost cerută de Adunarea Generală a Acţionarilor SC Drumuri şi Poduri SA Suceava din cauza datoriilor acumulate, reprezentanţii firmei susţinând atunci că situaţia a fost generată în 2008, după ce societatea a pierdut exclusivitatea pe zece ani pentru întreţinerea reţelei de drumuri judeţene şi după ce în acelaşi an a făcut lucrări de reparaţii şi întreţinere pe 12 drumuri judeţene, în valoare de 8,2 milioane de lei, fără contract şi care nu au fost asumate de Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri.

Firma a intrat în zona de neprofitabilitate din 2009, când a înregistrat o pierdere de 3,917 milioane de lei, iar în 2010 a avut o pierdere de 4,1 milioane de lei.

În luna noiembrie a anului trecut, SC Drumuri şi Poduri SA Suceava a intrat în faliment, decizia Tribunalului Suceava fiind definitivă şi irevocabilă. Deschiderea procedurii de faliment a fost solicitată de Adunarea Creditorilor, care au considerat că măsura se impune a fi luată deoarece orice amânare nu face decât să adâncească pierderile şi să crească datoriile.

Administratorul special din timpul administraţiei PSD a CJ, Eugen Girigan, spunea anul trecut că situaţia are la bază lipsa contractelor de lucrări, provocată de imposibilitatea participării la licitaţii din cauza litigiului cu Direcţia de Finanţe.

Drumuri şi Poduri înregistrează datorii de 2,3 milioane de lei şi are de recuperat o sumă aproape identică. Principalii creditori ai firmei sunt BCR, cu 1,5 milioane de lei, şi Finanţele, cu 700.000 de lei. În primăvara anului 2011, societatea avea 130 de angajaţi, în timp ce acum a ajuns la opt salariaţi, din care şase sunt paznici. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD şi PNL îşi scot reciproc ochii cu falimentarea regiei de drumuri şi poduri a Consiliului Judeţean Suceava.
 Vizualizări articol: 1913 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PSD şi PNL îşi scot reciproc ochii cu falimentarea regiei de drumuri şi poduri a Consiliului Judeţean Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei