Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 feb 2017 - Anul XXII, nr. 23 (6439)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Facilităţi

Toate taxele de înregistrare în registrul comerţului vor fi eliminate de pe 1 februarie 2017

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Toate taxele pentru înregistrare în registrul comerţului vor fi eliminate începând cu data de 1 februarie 2017. Potrivit unei informări a Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, în urma intrării în vigoare a Legii nr. 1/2017 privind eliminarea unor taxe şi tarife, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, la registrul comerţului nu se vor mai percepe taxele de înregistrare, aici întrând sumele pentru patru operaţiuni. Astfel, va fi eliminată taxa de 250 de lei pentru cererea de înregistrare în registrul comerţului pentru persoane juridice, care cuprinde autorizare constituire, înmatriculare și autorizare de funcţionare prin declaraţie pe propria răspundere. O altă taxă eliminată este cea pentru cererea de înregistrare în registrul comerţului, de 90 de lei, pentru persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale, și care cuprinde înmatricularea și autorizare de funcţionare prin declaraţie pe propria răspundere. De asemenea, nu se va mai percepe taxa de 45 de lei pentru cererea de menţiuni speciale. Aici intră cererea de verificare disponibilitate sau rezervare denumire firmă pentru persoane juridice (PJ) sau persoană fizică autorizată (PFA), întreprinderi individuale (II) și întreprindere familială (IF); cererea de verificare disponibilitate/rezervare denumire emblemă – PJ; declaraţia model 1 - PJ/PFA, II, IF; declaraţia model 2 - PJ/PFA, II, IF; declaraţia model 3 - PJ/PFA, II, IF; cererea de radiere - PJ/PFA, II, IF; cererea de menţiune operaţiune unică – PJ; cererea de menţiuni - PFA, II, IF; cererea de depunere şi menţionare acte – PJ; cererea de depunere şi menţionare acte - PFA, II, IF; cerere depunere situaţii financiare – PJ; cerere eliberare duplicat - PJ/PFA, II, IF; cerere îndreptare erori materiale – PJ; cerere îndreptare erori materiale - PFA, II, IF; cerere de preschimbare a certificatului de înmatriculare - PJ/PFA, II, IF; cerere înregistrare în registrul comerţului - numire lichidator potrivit art. 31 alin. (4) din Legea nr. 359/2004 privind simplificarea formalităţilor la înregistrarea în registrul comerţului a persoanelor fizice, asociaţiilor familiale şi persoanelor juridice, înregistrarea fiscală a acestora, precum şi la autorizarea funcţionării persoanelor juridice, cu modificările şi completările ulterioare și cererea înregistrare în registrul comerţului - numire lichidator potrivit art. 237 alin. (7) din Legea societăţilor nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pentru persoane juridice. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Toate taxele de înregistrare în registrul comerţului vor fi eliminate de pe 1 februarie 2017.
 Vizualizări articol: 2109 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Toate taxele de înregistrare în registrul comerţului vor fi eliminate de pe 1 februarie 20175.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei