Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 feb 2017 - Anul XXII, nr. 23 (6439)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Învăţământ

Sesiune judeţeană de comunicări şi referate la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Vicovu de Sus

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Grădiniţa cu Program Normal Nr. 1 Vicovu de Sus, structură a Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Vicovu de Sus, a organizat, la finele săptămânii trecute, sesiunea judeţeană de comunicări şi referate cu tema ,,Diversiunea strategiilor de lucru cu familia, în vederea implicării ei în intervenţia timpurie”. La activitate au participat 42 de cadre didactice din învăţământul preşcolar, care au prezentat referate şi lucrări PowerPoint despre colaborarea permanentă între grădiniţă şi familie, ceea ce duce la reuşita actului educaţional.

Părinţii sunt primii educatori ai copilului, dar, odată cu intrarea în grădiniţă, educaţia sa este pusă şi în mâinile educatoarei care, printr-o metodologie şi un curriculum specific vârstei copilului, se ocupă de educarea şi formarea acestuia, s-a afirmat la sesiune. Mai mult, un rol important îl constituie activitatea educatoarei, care implică un grad înalt de responsabilitate personală şi civilă, deoarece, de modalităţile complete de realizare a educaţiei preşcolare depinde, în mare măsură, întreaga dezvoltare ulterioară a personalităţii copilului.

Directoarea şcolii, profesoara Maria Daniela Mironescu, a precizat: ,,Părinţii, în mod normal, trebuie să fie partenerii educatoarei, deoarece ei îşi cunosc mai bine copiii şi pot oferi cele mai multe informaţii despre aceştia. Familia şi educatoarea sunt cele care dezvoltă voinţa, perseverenţa, spiritul de iniţiativă, creativitatea, curajul, trăsături care marchează personalitatea copilului. De aceea, instituţia preşcolară trebuie să fie alături de părinţi pentru a-i susţine în misiunea lor  educativă, în scopul învăţării permanente, al învăţării de-a lungul întregii vieţi”.

Coordonatorul activităţii a fost prof. Daniela Răileanu, inspector şcolar pentru educaţie timpurie de la IŞJ Suceava, iar moderatoare, educatoarele metodiste prof. Maria Cucu şi Ana Trandaf, prof. înv. preşcolar Elena Todose şi directoarea şcolii, prof. Maria Daniela Mironescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sesiune judeţeană de comunicări şi referate la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Vicovu de Sus.
 Vizualizări articol: 2189 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sesiune judeţeană de comunicări şi referate la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Vicovu de Sus0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei