Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 nov 2016 - Anul XXI, nr. 269 (6382)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Alcoolul a dus la crimă

Și-a omorât concubina şi a continuat să bea până dimineaţă, ajungând la o alcoolemie de peste 3 la mie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au anunţat trimiterea în judecată a unui bărbat care şi-a omorât concubina, la Soloneţ - Todireşti. Omorul a fost comis la finele lunii august a acestui an, pe fondul consumului exagerat de băuturi alcoolice, atât autorul, cât şi victima fiind consumatori împătimiţi de alcool. Șocant este şi că după omor bărbatul a rămas acasă, lângă concubină, şi a continuat să bea, anunţând faptul că femeia este moartă abia a doua zi dimineaţă.

 

Istoricul unei relaţii dominate de alcool şi violenţă

Inculpatul, Adrian Iliuţă Crăciunescu, a fost trimis în judecată, în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie.  Procurorul criminalist care s-a ocupat de caz a stabilit în urma cercetărilor că inculpatul a trăit în concubinaj, în locuinţa sa din Soloneţ, cu victima, V.F., începând din anul 2008. Cei doi nu au avut niciodată un loc de muncă stabil, singurele surse de venit fiind din munca ocazională, prin sat, şi venitul minim garantat. Din cercetări a rezultat că cei doi consumau  cantităţi mari de alcool, iar pe acest fond adesea se ajungea la violenţă. 

„În decursul timpului, deşi rudele apropiate ale victimei, precum şi alte persoane din localitate au constatat că victima prezenta multiple echimoze şi vânătăi şi o întrebau pe aceasta de unde provin astfel de semne, victima a contestat vehement că ar fi fost agresată de concubinul său”, au explicat procurorii în rechizitoriul de trimitere în judecată. Niciodată femeia nu a sesizat la Poliţie vreun act de violenţă, au mai menţionat anchetatorii.

Mai mult, din cercetări a rezultat că în decembrie 2013 victima a suferit o fractură la mână în urma unei agresiuni, însă ea şi concubinul au susţinut că a fost vorba de o cădere accidentală.

 

O lovitură puternică, care a proiectat-o pe femeie cu capul într-un corp dur

În noaptea de 25 spre 26 august 2016 avea să se ajungă la omor. Din audierile efectuate şi din probele recoltate ulterior a rezultat că cei doi au început să bea încă de la orele amiezii. În jurul orei 22.00, cei doi au început să bea dintr-o sticlă de alcool dublu rafinat, adusă de femeie.

Din cercetările poliţiştilor judiciarişti şi ale procurorului criminalist a rezultat că, în jurul orei 1.00 din noapte, bărbatul a lovit-o cu palma peste faţă cu putere pe concubina sa. Aceasta a căzut, lovindu-se cu capul de un ornament dur al patului din cameră. Din cercetările de la locul crimei a rezultat că femeia a avut puterea de a se ridica, însă apoi s-a prăbuşit pe podea, unde în scurt timp a decedat.  A doua zi, în jurul orei 10.30, inculpatul a anunţat un martor că femeia a murit.

„Până la acel moment inculpatul nu a informat nici o persoană sau autorităţile locale despre deces, preferând să consume în continuare cantităţi mari de băuturi alcoolice. Sub acest aspect se cuvine a fi menţionat faptul că după sesizarea lucrătorilor postului local de poliţie inculpatului i s-au recoltat probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei, analiza toxicologică relevând pentru ora 15:20 o alcoolemie de 3 g‰”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

La autopsie s-a stabilit că moartea victimei a fost violentă şi a fost cauzată de un traumatism cranio-cerebral cu edem cerebral cu hematom voluminos subdural stâng.

La momentul decesului victima se afla în stare de intoxicaţie etilică acută.

Procesul în care va fi judecat inculpatul va începe la Tribunalul Suceava, iar până la o decizie definitivă a instanţelor acesta se bucură de prezumţia de nevinovăţie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Și-a omorât concubina şi a continuat să bea până dimineaţă, ajungând la o alcoolemie de peste 3 la mie.
 Vizualizări articol: 6787 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Și-a omorât concubina şi a continuat să bea până dimineaţă, ajungând la o alcoolemie de peste 3 la mie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei