Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 nov 2016 - Anul XXI, nr. 269 (6382)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Foc în noapte

Un puternic incendiu a distrus o casă şi a produs pagube mari pe o stradă din zona Iţcani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un puternic incendiu a distrus o casă situată pe strada Aurel Vlaicu din zona cartierului Iţcani. Focul a izbucnit în toiul nopţii şi a fost observat de nora proprietarului, care este plecat în străinătate. Trei echipaje cu autospecialele de pompieri au pătruns destul de greu spre locuinţa aflată în flăcări, din cauza drumului îngust, desfundat şi greu accesibil din cauza unui podeţ improvizat. Din păcate, din locuinţa cuprinsă de flăcări nu a mai putut fi salvat mare lucru, pierderile depăşind 80.000 de lei.

Focul a izbucnit în jurul orei 02.30 şi a fost observat de o femeie care locuia împreună cu mama şi fiica ei în casa proaspăt renovată. Ea a simţit miros de fum şi când a ieşit în hol să vadă ce se întâmplă, a văzut tavanul arzând şi a sunat urgent la 112. La faţa locului au ajuns cu greu trei autospeciale aparţinând Detaşamentului de Pompieri Suceava, strada Aurel Vlaicu şi imobilele din zonă fiind arondate comunei Pătrăuţi. La sosirea echipajelor ardea violent acoperişul casei, construit din lemn, cu învelitoare din tablă, existând pericolul de propagare la întreaga casă şi la anexele gospodăreşti. După trei ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost lichidat în jurul orei 05.40, fiind distruse acoperişul locuinţei pe 150 de metri pătraţi, cinci uşi, tavanul din lemn al bucătăriei pe 10 metri pătraţi, toate bunurile depozitate în pod, o motopompă, scule electrice, materiale textile şi altele. S-au degradat învelitoarea din tablă a acoperişului, planşeul holului, pereţii interiori, tâmplăria din PVC, 15 metri pătraţi din izolaţia exterioară a casei, aparatură electrocasnică şi obiectele de mobilier. Pompierii au salvat şura şi garajul, însă pagubele produse de incendiu au depăşit 80.000 de lei. În urma cercetărilor pompierii au stabilit drept cauză probabilă de izbucnire a incendiului un scurtcircuit produs la un conductor electric cu defecţiuni. Întreaga pagubă va fi suportată de proprietarii casei, care nu aveau asigurare pentru imobil. Casa era construită în ultimii ani şi fusese renovată de curând, având acoperişul şi izolaţia noi.

 

Zona de case de pe Aurel Vlaicu e revendicată de primăriile Pătrăuţi şi Suceava, care se află de ceva timp într-un litigiu

Vecinii au încercat să dea o mână de ajutor în timpul incendiului şi spun că intervenţia pompierilor a fost îngreunată din cauza drumului greu accesibil. Dragoş Costan, unul dintre locuitorii din zonă, ne-a povestit: ”Pompierii au intrat cu greu pe drumul desfundat care ajunge la casele din acest cartier, mai ales din cauza unui podeţ aflat în curbă şi improvizat din câteva tuburi din beton. Oamenii pun pietre mari în preajma gardurilor, pentru a le proteja, îngustând astfel calea de acces. Întreaga stradă e arondată comunei Pătrăuţi şi de ani de zile suntem uitaţi aici, ca fiind ai nimănui. Numărul de case a crescut în ultimii ani, iar reţeaua de curent electric a rămas aceeaşi, de aceea cred că s-a petrecut şi scurtcircuitul care a dus la aprinderea întregii case.”

În zona respectivă sunt construite circa 30 de case pe strada Aurel Vlaicu, care are o lungime de 800 de metri. Primarul comunei Pătrăuţi, Adrian Isepciuc, a spus că tot acest areal aparţine comunei pe care o conduce, aflându-se de ceva timp în litigiu cu cei din Primăria Suceava, care revendică şi ei zona: ”Oamenii din zonă nu au făcut nici o plângere legată de drumul de acces din zonă. Au fost doar discuţii că sunt uitaţi de lume şi au dreptate, pentru că în ultimii 25 de ani nu s-a făcut nici un proiect pe drumuri în comuna Pătrăuţi. Oamenii din acea zonă plătesc impozite la comuna Pătrăuţi, dar au actele de proprietate făcute pe Suceava. Primăria comunei Pătrăuţi a dat în judecată Primăria Suceava şi a primit câştig de cauză, însă vom vedea dacă mai fac apel. Eu am întocmit un proiect pentru asfaltarea a 8,8 km de drumuri în comună, proiect ce include şi cei 860 de metri de pe strada Aurel Vlaicu.”

Până la reglementarea situaţiei, cei care şi-au construit case în acea zonă rămân agăţaţi între revendicările primăriilor şi suferă în aceste situaţii limită, atunci când au nevoie de acces rapid pentru a-şi salva casele şi vieţile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un puternic incendiu a distrus o casă şi a produs pagube mari pe o stradă din zona Iţcani.
 Vizualizări articol: 3862 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un puternic incendiu a distrus o casă şi a produs pagube mari pe o stradă din zona Iţcani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei