Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 nov 2016 - Anul XXI, nr. 269 (6382)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Infrastructură

Astăzi va fi depus proiectul pentru modernizarea drumului judeţean de la Suceava la Iaşi, prin Dolhasca

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Șeful administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur, a anunţat că astăzi va fi depus spre finanţare proiectul pe fonduri europene pentru modernizarea drumului judeţean dintre Suceava şi Iaşi, prin Dolhasca. Aceasta după ce consilierii judeţeni au aprobat ieri, în urma a două şedinţe, una extraordinară şi una de îndată, ultimele proceduri necesare pentru depunerea proiectului la Agenţia de Dezvoltare Nord-Est. Trebuie spus că în cadrul şedinţelor de ieri, proiectele au fost adoptate cu unanimitate de voturi din partea consilierilor PNL şi PSD. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a precizat că şedinţele de ieri au fost necesare pentru modificarea proiectelor iniţial adoptate, la solicitarea Autorităţii de Management pentru proiect.

„Asta este soarta celor care depun primii proiectul, pentru că acum debutează Programul Operaţional Regional”, a ţinut să precizeze Gheorghe Flutur. El a explicat că cererea de finanţare pentru proiect a fost semnată şi de cei 11 primari ai unităţilor administrativ-teritoriale sucevene care sunt traversate de drumul judeţean de la Suceava la Iaşi. Flutur a adăugat că, în total, drumul va trece prin 17 localităţi din judeţul Suceava. Șeful administraţiei judeţene a arătat că drumul se va moderniza pe patru tronsoane, iar pe 10 kilometri se va turna îmbrăcăminte asfaltică nouă, actualul drum fiind pietruit. În aceste condiţii el a arătat că după aceste lucrări, doar 100 de kilometri din reţeaua de 1.134 de kilometri de drumuri judeţene rămân drumuri pietruite, urmând ca şi acestea să fie modernizate prin investiţii ale administraţiei judeţene. Gheorghe Flutur a mai adăugat că de proiectul de modernizare a acestui drum vor beneficia peste 75.000 de locuitori din zonele pe care le traversează. „Acum suntem pregătiţi şi avem toate documentele pentru a depune acest proiect. Sunt optimist şi sper să fie primul proiect care va fi finanţat”, a declarat Flutur.

Reamintim că în cursul săptămânii trecute, consilierii judeţeni au adoptat, tot cu unanimitate de voturi, procedurile necesare pentru promovarea la finanţare cu fonduri europene a proiectului de modernizare a drumului Suceava-Iaşi, prin Dolhasca. Proiectul este promovat în parteneriat cu Consiliul Judeţean Iaşi şi cu consiliile locale din localităţile străbătute. Prin hotărârea luată au fost modificate poziţiile kilometrice de început şi sfârşit pentru drumurile DJ 208, Iaşi-Dolhasca-Fălticeni şi DJ 208 A Suceava-Ipoteşti-Bosanci-Udeşti-Liteni-Dolhasca.  În proiect mai sunt incluse drumurile DJ 209 Suceava-Frumoasa-Liteni şi DJ 209 D Liteni-Stroieşti-Costâna-Dărmăneşti. Proiectul “Regiunea Nord–Est – Axa Rutieră Strategică 1: Iaşi – Suceava” presupune modernizarea a 167,933 km de drumuri - 75,73 km pe raza judeţului Suceava şi 92,19 pe raza judeţului Iaşi. Valoarea totală a proiectului este de 329,716 milioane de lei, din care valoarea aferentă judeţului Suceava este de 151,130 milioane de lei. Valoarea contribuţiei judeţului Suceava la cheltuielile eligibile este de 2,818 milioane lei (2%) şi de 10,189 milioane de lei la cheltuielile neeligibile (100%).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Astăzi va fi depus proiectul pentru modernizarea drumului judeţean de la Suceava la Iaşi, prin Dolhasca.
 Vizualizări articol: 3436 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Astăzi va fi depus proiectul pentru modernizarea drumului judeţean de la Suceava la Iaşi, prin Dolhasca1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei